Nogomet

Gabrić: "Volim igrati u Zaprešiću"

Mario Lešković • ponedjeljak, 20.04.2009.
Gabrić: "Volim igrati u Zaprešiću"
Foto: Kristijan Komarica

Dvojako raspoloženje vladalo je u taborima Intera i Hajduka nakon susreta. Dok su iz redova zaprešićkog kluba bili nezadovoljni suđenjem, kao i određenom situacijom u samom poluvremenu utakmice, iz Hajdukove svlačionice dolazila je pjesma i oduševljenje zbog nova tri boda.

Prvi je riječ dobio gostujući trener koji je pohvalio igru svoje momčadi i najavio reprizu jesenskih izdanja svoje momčadi:"Jako sam zadovoljan prezentacijom svojih igrača i mislim da se podižemo u formi. Svi igrači su me zadovoljili i pokazali da mogu dogovoreno u svlačionici prenijeti na teren. Kada je tako, ja mogu mirno sjediti na klupi i uživati u njihovoj igri. Pokazali smo da je rezultat iz Osijeka bio samo jedan naš loš dan i nadam se da sada krećemo u nastavak jesenskih rezultata i Dinamu će biti jako teško izdržati naš pritisak. Neka stalno znaju da smo im za petama."

Trener Intera Borimir Perković, kao i cijela Interova klupa bio je vidno nervozan za vrijeme utakmice, a razloge je sam ponudio:"Veliki ulog bio je s obje strane. Nervoza uoči susreta prenijela se i na teren, tako da nismo uspjeli pokazati sve što možemo. Unatoč svemu tome, mislim da smo pokazali da znamo igrati i da u nastavku sezone možemo izboriti ostanak."

Vezane vijesti

Dotakao se i suđenja, iako sa zadrškom:"Mislim da je sudac od samog početka postavio jedan loš kriterij. Dijelio je kartone šakom i kapom. Ali kada bi sada u potpunosti analizirao suđenje, sigurno bio bio kažnjen, pa ću se zadržati na ovome."

Od igrača, iz svlačionice prvi je izašao Nikola Kalinić, najbolji strijelac Hajduka, koji je i u ovom susretu ostao bez pogotka:"Najbitnije je da smo pobijedili. Ovom pobjedom ostali smo puhati za vratom Dinamu i mislim da možemo u kontinuitetu pružati ovakve partije. Imao sam priliku danas postići pogodak, ali Delač me sjajno pročitao. Sva sreća da je Drago bio koncetriran i ispravio moju pogrešku.

Kada je Kalinić bio zamijenjen, mnogi su posumnjali na ozljedu:"Nisam ozlijeđen. Sve je u redu i moja izmjena je čisto plod mišljenja trenera Miše i tu je sve čisto."

Najbolji igrač susreta, kojem je očito sretan teren u Zaprešiću nije skrivao oduševljenje rezultatom i svojom igrom:"Presretan sam rezultatom i svojom igrom. Pobjedom smo pokazali da se možemo izvući nakon lošeg dana u Osijeku i sada je samo na nama da nastavimo u ovakvom ritmu i čekamo Dinamov kiks. Mislim da sam s ova dva pogotka pokazao da samo zaslužio Bilićev poziv i na meni je samo nastaviti ovako igrati kako bi ponovo bio u krugu reprezentativaca. Odlično mi odgovara teren u Zaprešiću i sa veseljem ću uvijek doći ovdje igrati.

Od Interovih igrača, mnogi nisu bili raspoloženi za komentar utakmice, kao da su bili razočarani rezultatom, iako osim početnih 20 minuta, u nastavku nisu bili na razini Hajduka. Dokapetan Intera Bernard Gulić, potvrdio je da su Hajdukovi igrači u ovom trenutku kvalitetniji:"Ipak su kvalitetniji od nas. Iako smo imali svoje neke prilike, na kraju ne možemo osporiti konačan rezultat. Da "mali" Delač nije imao svoj dan, rezultat je mogao biti i nepovoljniji za nas. Nakon crvenog kartona Budimira utakmica je bila gotova i više nismo mogli parirati Hajduku."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!