Nogomet

Ronaldo zabio i šesti put

Maja Giljanović • ponedjeljak, 20.04.2009.
Ronaldo zabio i šesti put
Foto: EPA

Bivši najbolji igrač svijeta Ronaldo i šesti je put u devetoj utakmici za Corinthians zatresao protivničku mrežu. Ovog je puta protiv Sao Paula u polufinalu regionalnog prvenstva najviše podsjetio na samog sebe otprije 10-tak godina.

Svih pet dosadašnjih golova Ronaldo je ubacio sjajnim reakcijama u šesnaestercu, a protiv Sao Paula je u ubitačnoj kontri na loptu poslanu s polovice Corinthiansa stigao prije protivničkog igrača, nesretnik mu nakon 30-tak metara sprinta nije uspio staviti ni soli na rep te ju je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava (15 golova ispred Gerda Müllera) velemajstorskim dodirom s ruba šesnaesterca poslao u mrežu istrčalog Bosca.

Bivši najbolji igrač svijeta (32-godišnjak i još samo Zinedine Zidane su je osvajali triput) u Fifinim izborima 1996., 1997. i 2002. potvrdio je pobjedu svog Corinthiansa (ukupno 4:1) nakon što je Sao Paulo u 55. minuti samo tri minute prije Ronaldova gola načeo Douglas.

U finalu će u dvije utakmice pobjednika najvećeg i uz Campeonato Carioca najprestižnijeg od 27 regionalnih prvenstava (jedno u svakoj saveznoj državi) Campeonato Paulista pobjednika dati dvoboj Corinthiansa i Santosa koji je izbacio Palmeiras bivšeg izbornika Vanderleia Luxemburga (ukupno 4:2).

Pobijedi li Corinthians, Ronaldu će ovo biti drugi naslov nakon što je osvojio titulu u Campeonato Mineiru 1994. s Cruzeirom.

Regionalna su prvenstva neovisna od Campeonato Brasileira - utemeljenog 1971. - tradicionalni su uvod u sezonu koja započinje sljedeći mjesec. Naslov brazilskog prvaka brani baš Sao Paulo, a u najviši rang se nakon godine dana tavorenja u Serie B (prvaci Druge lige prošle godine) vraća i Corinthians.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!