Nogomet

Hoće li i nastaviti?

Zoran Zdelar • utorak, 21.04.2009.
Hoće li i nastaviti?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nitko nije dosad ni pokušao osporiti nogometna umijeća povremenog češkog reprezentativca Miroslava Slepičke, no on to povjerenje na službenim utakmicama do proteklog vikenda baš i nije opravdavao. U dvoboju s Croatijom iz Sesveta najavio je promjenu sa svoja tri pogotka, a sad treba tako i nastaviti...

Najbolja momčad 26. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Matej Delač (Inter Zaprešić) – Vrlo mladi Interov vratar, koji je tek nedavno proslavio svoj 17. rođendan, i dalje se pokazuje punim pogotkom zaprešićke struke. Delač je u dvoboju s Hajdukom obranio nekoliko vrlo opasnih udaraca, a uspio je obraniti jedanaesterac Nikoli Kaliniću.

Obrana

Domagoj Vida (Osijek) – Slavonski derbi u Vinkovcima završio je bez pobjednika, no ponovno se na desnoj strani istaknuo mladi Vida. Osim što je dosta rupa zatvorio u obrambenoj liniji i ovog je puta mnogo toga stizao napraviti također i u napadu te je tako zabio za vodstvo Osijeka nakon izvedenog kornera.

Ivan Tomečak (Dinamo) - Mladi je nogometaš puno trčao, trudio se i ponovno se našao na pravome mjestu da bi svoju igru okrunio pogotkom, premda mu to nije prva zadaća. Protiv nejakih Sesvećana i nije imao previše obrambenih zadataka te je stigao uvježbavati svoja kretanja prema naprijed.

Tarik Cerić (Rijeka) – Branič Tarik Cerić u posljednje vrijeme predstavlja sve veću prijetnju protivničkim vratima. Njegovi golovi u sudačkim nadoknadama još se nisu zaboravili, a uspio je zabiti i Zagrebu. Uz to, sve svoje zadatke u obrani obavio je uspješno.

Neven Vukman (Varteks) - Pored Vukmana ništa nije prolazilo, držao je svoju stranu terena i nije se dao izbaciti iz zadataka koje mu je postavio trener Besek. Uspio je izboriti i izvođenje kaznenog udarca za svoju momčad.

Veza

Ramon Fernandez (Rijeka) – Klub s kantride možda nije bio previše pogodio dovođenjem Brazilca Andre Luiza, ali zato jest dovođenjem Argentinca. Fernandez u posljednje vrijeme igra sve bolje, a proteklog je vikenda ponovno bio iznimno raspoložen za igru i gotovo nezaustavljiv za Zagrebaše.

Srđan Andrić (Hajduk) – Iskusni Hajdukov nogometaš nastavlja sa sjajnim igrama te je i u Zaprešiću bio među najboljim na terenu. Velik broj pretrčanih kilometara i oduzetih lopti postao je uobičajen učinak za njega, ali protivnički igrači i dalje ga vrlo teško uspijevaju zaobići.

Gordan Vuk (Varteks) – Odigrao je Vuk svega pola sata u utakmici sa Šibenikom, ali i u tom razdoblju pokazao je sasvim dovoljno da se uvrsti među najboljih 11 s obzirom da je dosta toga promijenio na terenu te na kraju uspio i postići pogodak koji je njegovoj momčadi osigurao osvajanje jednog boda.

Drago Gabrić (Hajduk) – Mladi veznjak nastavlja impresionirati svako malo svojim odličnim nastupima, a to što je zaostatak za Dinamom i dalje minimalnih jedan bod ovog se puta može zahvaliti ponajprije njemu i njegova dva pogotka. U oba navrata pokazao je sjajnu reakciju i stigao do lopte prije svih, pogotovo nakon obranjenog jedanaesterca Kaliniću.

Napad

Miroslav Slepička (Dinamo) – Modri napadač iz Češke napokon se raspucao i na službenoj utakmici, a ne samo na prijateljskoj, a Croatiji Sesvete uspio je zabiti čak tri puta. Ne samo što je bio efikasan, nego je prikazao osim toga i vrlo lijepu igru te se trudio proigravati suigrače.

Bojan Vručina (Slaven Belupo) – Nije ovo bilo kolo u kojem su se napadači pretjerano iskazali, ali protekli će vikend po lijepom osim Slepičke pamtiti i Vručina zahvaljujući svom prvom pogotku na gostujućim terenima ove sezone. Na kraju se pokazalo da je to ujedno bio i pobjedonosni pogodak za Slaven koji inače loše prolazi na gostovanjima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!