Ostali sportovi

Putnik nije uspio

Sportnet • utorak, 21.04.2009.
Putnik nije uspio

Dosadašnji europski prvak u straight poolu Ivica Putnik nažalost nije uspio obraniti svoju titulu na Europskom prvenstvu u biljaru koje se od 16. do 25. travnja održava u Austriji u mjestu St.Johann im Pongau...

Prije odlaska u Austriju, Splićanin sa zagrebačkom adresom koji igra za biljarski klub Mosconi izjavio je kako ide obraniti titulu najboljeg u Europi, ali da bi i bio zadovoljan ulaskom u prvih 32 igrača Starog kontinenta. Rečeno-učinjeno, zauzeo je 17. poziciju, a uoči odlaska na prvenstvo kazao je: "Pritisak je tu, no opet nije baš da se svakog dana osvaja titula europskog prvaka. Najveći strah mi je da ne izgubim od nekog autsajdera", izjavio je Putnik čiji je strah bio i donekle neutemeljen budući da je izgubio od kvalitetnog Nizozemca Seea Huidjija koji je na kraju osvojio deveto mjesto.

Osvajač bronce s prošlog Europskog prvenstva, Splićanin Robert Sudić, igrač BK Split, morao se zadovoljiti 33. mjestom, dok je na 65. mjesto zasjeo mladi i perspektivni, 19-godišnji Božo Primić iz Mosconija. Na posljednjem, 97. mjestu našli su se Marko Lišnić (Plan B), Dario Škorput (Ground Zero) i Tomislav Šušić (Omega).

Prva trećina europskog turnira, ona u straight poolu, završila je. Danas je na rasporedu finale "osmice", nažalost, bez ijednog hrvatskog igrača. Najdalje je došao Putnik koji je ostao u onoj desnoj, dobroj strani ždrijeba, budući da su svi glavni konkuretni, na lijevoj.

"U drugom kolu sam svladao svjetskog prvaka u 'desetki' i to mi je mnogo pomoglo u samopuzdanju", kazao je Putnik. No nažalost je zaustavljen u eliminacijama, od Srbina Zorana Svilara rezultatom 8:6, ali je i time sebi osigurao mjesto u prvih 32 igrača. Ostali igrači, nažalost nisu prošli ni drugo kolo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!