Ostali sportovi

Usvojen rebalans proračuna HOO-a

Sportnet • četvrtak, 23.04.2009.
Usvojen rebalans proračuna HOO-a

Skupština HOO-a, na danas održanoj 23. sjednici, jednoglasno je prihvatila rebalans proračuna HOO-a za 2009. godinu koji se umanjuje za 16,2 milijuna kuna te planirani proračun sada iznosi 137,5 milijuna kuna...

Kao što je poznato, Sabor RH je početkom travnja donio izmjene i dopune Državnog proračuna, a sredstva za poticanje programa javnih potreba sporta umanjena su za 3,1 milijun kuna. "HOO je kao korisnik državnog proračuna morao pristupiti rebalansu proračuna, a pritom smo vodili računa da se ne ugrozi niti jedan nastup naših sportaša na predstojećim natjecanjima", rekao je Mateša. Smanjena su sredstva za plaće djelatnika HOO-a i NSS-a za 6 posto, programi HOO-a smanjeni su u rasponu od 10-30 posto, informatizacija 10 posto, nabavka opreme 30 posto, marketinške i promidžbene aktivnosti 20 posto, izdavačka djelatnost i informiranje za 12 posto, sredstva za Hrvatsku olimpijsku akademiju 10 posto te za programe lokalnog sporta 15 posto. Također smanjena su sredstva za programe nacionalnih sportskih saveza za 10 posto u odnosu na početni plan.

Članovi Skupštine HOO-a jednoglasno su usvojili programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2008., olimpijsku godinu o kojem je izlagao glavni tajnik HOO-a Josip Čop rekavši kako je HOO godinu završio pozitivno, ispunjavanjem svim programskih zadaća na vrijem i u roku.

Predsjednik Nadzornog odbora Ivan Jelenčić izvijestio je o nalazu državne revizije o radu HOO-a u 2007. godini, a poslovanje HOO-a dobilo je bezuvjetno mišljenje, što predstavlja najbolju moguću ocjenu.

Članovi Skupštine donijeli su odluku i o zahtjevima triju saveza za prijem u članstvo HOO-a. Hrvatski sveučilišni športski savez (HSŠS), koji trenutačno ima status pridruženog člana HOO-a, podnio je zahtjev za prijem u punopravno članstvo. Obzirom da HSŠS nema status nacionalnog sportskog saveza jednog sporta (temeljem Statuta HOO-a i Zakona o športu), Skupština je donijela odluku o zadržavanju statusa pridruženog člana.

Hrvatski školski športski savez (HŠŠS) podnio je zahtjev za prijem u punopravno članstvo HOO-a. No, kako HŠŠS nema status nacionalnog sportskog saveza jednog sporta (također temeljem odredbi Statuta HOO-a i Zakona o športu), Skupština je donijela odluku da se HŠŠS prima u članstvo HOO-a u svojstvu pridruženog člana.

Hrvatski wushu savez (HWS) ispunjava sve uvjete za punopravno članstvo u HOO-u u svojstvu neolimpijskog sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!