Automoto

Svjetski prvak najbrži na prvom

Vid Horvat • petak, 24.04.2009.
Svjetski prvak najbrži na prvom
Foto: EPA

Valentino Rossi uspio je na trenutak prekinuti dominaciju Caseyja Stonera i dohvatiti nabolje vrijeme u petak na prvom treningu za japanski Grand Prix u Motegi. Uzbudljivi prvi trening nagovijestio je ono što tek slijedi za vikend...

Casey Stoner je u dosadašnja tri testiranja u 2009. bio najbrži, a nakon toga i na svih šest staza u Qataru na početku sezone. No upravo je Rossi (0. 056 sec. ispred Australca) pokvario slavlje Ducatiju prošle godine u Motegi i to za dvije sekunde prednosti. Stoner je vodio jednim dijelom, ali je na kraju završio drugi s 0. 364 sekunde ispred Yamahinog vozača Jorgea Lorenza. Cris Vermeulen je bio četvrti, a njegov momčadski kolega Loris Capirossi šesti, što je dobar uspjeh za Suzuki.

Honda, koja posjeduje Motegi će očekivati barem postolje u nedjelju, jer slave 50. godišnjicu osnutka firme i žele to proslaviti na stazi. Njihov vozač Andrea Dovizioso je loše startao za početak vikenda s više od sekundu zaostatka za prvim Rossijem. Uz njega oporavljenik Dani Pedrosa imao je 11. prolazno vrijeme i čini se da će još pričekati do postolja nakon što je bio među tri posljednji put lani.

Povratak dvostrukog svjetskog prvaka u MotoGP-u Setea Gibernaua bio je vrlo zanimljiv, držao je šesto mjesto 15-ak minuta prije kraja i onda iznenada pao na 14. mjesto iza Mike Kallia, rookiea koji je bio vodeći tijekom zimskih testiranja i osmi na debiju u Qataru, ali je kasnije pao na 17. mjesto ispred timskog kolege i vršnjaka Niccole Canepa

Sutra je na rasporedu drugi trening, a potom kvalifikacijska utrka koja će odrediti redoslijed za nedjelju. Vidjet ćemo hoće li svjetski prvak uspjeti ponoviti današnje izdanje i imati brže vrijeme od prvog favorita Stonera.

Poredak prvih osam nakon 1. treninga:
1. Rossi
2. Stoner
3. Lorenzo
4. Vermeulen
5. Edwards
6. Capirossi
7. Dovizioso
8. Melandri

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!