Nogomet

Čale daleko od naslova

Vedran Attias • subota, 25.04.2009.
Čale daleko od naslova
Foto: Sandro Donda

Trabzonspor je imao odličnu priliku kod Sivasspora uključiti se u borbu za sam vrh, no Sivasspor je na svom stadionu bio prejak za momčad našeg reprezentativca i uvjerljivo slavio rezultatom 3:0...

Snove Trabzonspora o naslovu prvaka lako su u derbiju kola rasplinuli nogometaši Sivasspora koji su na potpuno popunjenom 4 Eylul stadionu pred 18.000 gledatelja upisali dvostruko vrijedna tri boda. Naime, osim što su slavili protiv izravnog konkurenta te ga tako praktički izbacili iz borbe za naslov, Sivasspor je i ostao na prvom mjestu ispred Bešiktaša. Kao i u svim utakmicama Trabzona ove sezone, Hrvoje Čale vrlo dobro je odradio svoj posao kako u obrani tako i u napadu.

Vatrena atmosfera sjajne je domaćine itekako ponijela na početku te su, nošeni tribinama, već nakon 20 minuta zapravo riješili pitanje pobjednika. Igrala se šesta minuta kada je Musa Aydin iskoristio ubacivanje u sredinu i zabio za vodstvo domaćina.

Vezane vijesti

Vodstvo je domaćim igračima dalo motiv više, ako je tako nešto uopće bilo moguće, te su potom još više stisnuli goste, a kao nagrada došao je pogodak za 2:0 u 20. minuti. Dugo je lopta kružila kaznenim prostorom gostiju i bilo je samo pitanje tko će je poslati u mrežu, a na kraju je naslađi dio posla pripao Abdurrahmanu Dereliju.

Gosti su tek tada odahnuli, a Sivas se lukavo povukao i čekao svoju priliku iz kontre. Igrači u crveno-plavim dresovima imali su više loptu u nogama do odmora, no pravih prilika i nisu imali nego su uglavnom prijetili udarcima iz daljine.

Što god da je Ersun Yanal rekao svojim igračima u svlačionici na odmoru - palo je u vodu već na početku nastavka. Naime, u 49. minuti kapetan domaćina Mehmet Yildiz, koji je zadavao dosta problema gostujućoj obrani, dobro se zagradio i proigrao Hayrettina Yerlikayju čiji precizan udarac s vrha kaznenog prostora ulazi u mrežu gostiju za velikih 3:0.

Ovom pobjedom Sivasspor je pet kola prije kraja pobjegao momčadi našeg reprezentativca na (pre)velikih sedam bodova dok Bešiktaš na drugom mjesto zaostaje četiri, ali ima i utakmicu manje od vodeće momčadi lige.

U slučaju da Sivasspor osvoji naslov prvaka, bilo bi to pravo čudo jer se radi o klubu koji je 1983. godine igrao amatersku ligu da bi potom krenuo napredovati, a najveći uspjeh ostvaren je 2005. kada su ušli u društvo najboljih momčadi u Turskoj. Kako je još pet kola do kraja, a nije lako "bježati" Bešiktašu, moguće je da se igrači Sivassa "poskliznu", no u svakom slučaju momčad Bülenta Uyguna najugodnije je iznenađenje sezone u Turskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!