Rukomet

Kup EHF: Gorenje i bez Čupića

Branko Barić • nedjelja, 26.04.2009.
Kup EHF: Gorenje i bez Čupića

Njemački Gummersbach i slovensko Gorenje napravili su ogromne korake prema ulasku u finale Kupa EHF-a. Posebno se to odnosi na Gummersbach koji će u uzvratnom susretu u Španjolskoj braniti velikih 14 pogodaka prednosti, dok će momčad iz Velenja u Švicarsku otputovati s prednošću od sedam pogodaka razlike...

Gummersbach je praktički već jednom i pol nogom u finalu, budući da su momčad Aragona pred 1600 svojih navijača ispratili s uvjerljivih 39:25. Španjolci su se držali sve do 22. minute kada je bilo 10:10, no tada momčad trenera Seada Hasanefendića postiže pet pogodaka u nizu i na poluvrijeme odlazi sa 16:11. U drugom poluvremenu gosti su se potpuno raspali, a posebno im je probleme pravio Joerg Berger koji je ukupno postigao devet pogodaka. Malo opravdanje za ovako težak poraz Aragonu može biti neigranje ozlijeđenih Dalibora Dodera i Husseina Zakija. Plasiraju se Nijemci u finale, to će biti njihovo prvo europsko finale u posljednjih 25 godina.

Gorenje je pred 1500 gledatelja u Velenju svladalo St. Gallen s 27:20, što je više nego dobra zaliha pred uzvrat u Švicarskoj. Rukometaši koje vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan odigrali su sjajnu obrambenu partiju, a u napadu su prednjačili Datukašvili, Stefanič i Golčar s po četiri postignuta pogotka. Podsjetimo, za Goranje nije igrao naš rukometaš, i najbolje desno krilo svijeta, Ivan Čupić, jer se oporavlja nakon operacija križnih ligamenata.

Kup EHF, polufinale, prvi susreti:
Gummersbach - Aragon 39:25 (16:11)
Gorenje - St. Gallen 27:20 (15:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!