Košarka

Bez kiksa u završnicu

Tea Lokas • nedjelja, 26.04.2009.
Bez kiksa u završnicu
Foto: Davor Sajko

Počela je faza doigravanja u grčkom košarkaškom prvenstvu. Prve četvrtfinalne oglede dobili su očekivano Panathinaikos i vodeći u poretku na kraju regularnog dijela sezone, Olympiacos. PAO je s druge pozicije svladao PAOK, dok je Olmypiacos slavio protiv Kolossosa...

Panathinaikos je izvrsnom igrom prozujao prvom četvrtfinalnom utakmicom i stvorivši razliku od čak 43 poena na kraju susreta, odigrao jedan od boljih susreta u sezoni. Nakon kikseva koji su ga koštali prvog mjesta, PAO je bezgrešno zakoračio u doigravanje za prvaka. Protiv PAOK-a zablistao je Nikola Peković s 21 poenom, četiri skoka i osam izborenih prekršaja. Na strani gubitnika iskazali su se Johnsen sa 17, odnosno Tomašević sa 16 poena.

Uvjerljivi su bili i prvaci regularnog dijela sezone, no ipak ne toliko kao njihovi najveći rivali. Kod njih je konačan rezultat iznosio 84:61, koji je kao kruna došao na kontinuirano dobru igru Vujčićeve momčadi kroz cijeli susret. U njega je Nikola ugradio deset poena i bio jedan od ključnih karika u igri svoje ekipe. Najviše je, pak, ubacio Giannis Bourousis (15), dok je ipak zasluženo igrač utakmice Kolossosov Lans Harris s 20 ubačenih poena.

Grčka liga

četvrtfinale

Olympiakos84:61Kolossos Rhodes
Panathinaikos97:54PAOK
Aris75:74Panionios
Maroussi81:77Panellinios

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Grčka liga

četvrtfinale

Olympiakos84:61Kolossos Rhodes
Panathinaikos97:54PAOK
Aris75:74Panionios
Maroussi81:77Panellinios

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!