Košarka

Jason Terry najbolji šesti igrač

Vid Horvat • nedjelja, 26.04.2009.
Jason Terry najbolji šesti igrač
Foto: EPA

Bek šuter Dallas Mavericksa dobio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige u regularnoj sezoni. Jason Terry je među najzaslužnijima za ovogodišnji uspjeh Mavsa koji trenutno vode u prvoj rundi doigravanja na Zapadu protiv Spursa sa 3-1...

Dallasu očito više odgovara uloga outsidera, jer kada su prije dvije godine imali najbolji omjer lige ispali su u prvoj rundi doigravanja od Golden State Warriorsa. Bek Dallasa je prezadovoljan ovom sezonom i misli da mu je najproduktivnija unatrag pet godina, možda i najbolja u karijeri dugoj deset sezona. Jedan od razloga njegovog uspjeh je Dirk Nowitzki koji je prošlog ljeta posvetio nešto vremena svom suigraču i dao mu par korisnih savjeta za nastavak karijere.

"Rekao mi je da moram svoju igru uskladiti za svaku utakmicu tijekom sezone, a ne samo za one velike", izjavio je Jason Terry. Igrač Mavsa završio je regularni dio sezone sa 19.6 poena po utakmici, što je njegov najbolji prosjek u Dallasu i drugi najveći u karijeri. Uz to je imao šut iz igre 46.3 posto (36.6 za tri poena) te 3.4 asistencije po susretu u prosječno 33.7 minuta provedenih na parketu.

Igrač Dallasa je ove sezone startao u samo 11 utakmica u prvoj petorci od 74 odigrane, a u 33 susreta koja je ulazio s klupe je zabio više od 20 koševa na utakmici. "Dosta puta momčad nije igrala kako treba, ali ti si igrač koji ulazi s klupe i od kojeg očekuju da ćeš unijeti iskru", rekao je on. "Ja imam mnogo ponosa u sebi", izjavio je Terry.

Bek Mavsa počeo je ulaziti kao šesti igrač prošle sezone pod palicom bivšeg trenera Averyja Johnsona. "Njegova je spremnost veliki plus, jer danas se puno zvijezda bori s tim da nije u prvoj petorci", izjavio je sadašnji trener Carlisle. "Terry ima zarazan duh", dodaje on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!