Vodeni sportovi

Bousquet prvi čovjek ispod 21

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.04.2009.
Bousquet prvi čovjek ispod 21
Foto: Davor Sajko

Vikend za nama Frederick će Bousquet pamtiti kao dva najljepša dana u karijeri. 28-godišnjak je na Otvorenom prvenstvu Francuske u Montpellieru najprije na 100 slobodno iznenadio svjetskog rekordera Alaina Bernarda i sam se zamalo spustivši ispod 47 sekundi da bi poslije na 50 slobodno postao prvi čovjek u povijesti ispod 21 sekunde.

Frederick Bousquet je 100-tku u finalu isplivao za 47.15 ispred svjetskog rekordera (46.94 u polufinalu) Alaina Bernarda (47.51) na drugom i Williama Meynarda na trećem mjestu (47.77), a na 50 je slobodno i sam prepravio povijest.

Otprije 20-tak dana 28-godišnjak (najstariji je od sviju koji će u Rimu žestoko u štafeti 4x100 slobodno stisnuti olimpijske pobjednike Amerikance) koji je u nevjerojatnoj konkurenciji - tu su primjerice i Amaury Levaux i Fabien Gilot - prošle godine propustio kvalificirati se za Peking na 50 slobodno pojedinačno, ovog se puta naplatio s kamatama.

Bousquet je u finalu baš poput Bernarda na 100 slobodno svjetskog rekorda razvlastio Eamona Sullivana. Njegovih je 21.28 iz australskih olimpijskih trialsa spustio na nevjerojatnih 20.94 te je osvojio i drugo zlato u dva dana, a i ovog puta ispred Bernarda na drugom (21.23) odnosno Leveauxa na trećem mjestu (21.59).

Bernard je na 50-ici, međutim, "izvisio" budući je još i prije - zahvaljujući srebru na Olimpijskim igrama - u reprezentaciju u sprintu selektiran Leveaux: "Propozicije su takve kakve su i nema smisla o njima razglabati. Dakako da mi je žao - bilo bi svima da isplivaju ispod dojučerašnjeg svjetskog rekorda, a ostanu bez Svjetskog prvenstva - ali nije korektno prema Fredu 'kukati'. Čestitajmo mu svi na izuzetnom rezultatu, a u Rimu će biti dovoljno izazova za svih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!