Košarka

Tricaški raspoloženi Miljković i Marcelić

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.04.2009.
Tricaški raspoloženi Miljković i Marcelić
Foto: Davor Sajko

Nacionalna prvenstva diljem Europe ulaze u završnu fazu. U nekim natjecanjima i naši internacionalci prometnuli su se u glavne figure, a to se posebno odnosi na Damira Miljkovića i Davora Marcelića koji su tricaški bili vrlo raspoloženi u pobjedama svojih momčadi...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja Oberwart je u gostima iznenadio Kraftwerk Wels i pobjedom 91:85 poravnao na 1-1 u seriji. U odličnoj predstavi Gunnersa Marko Morić sudjelovao je 21 minutu s 14 poena (3/4 za dva, 2/2 za tri, 2/4 slobodna) i četiri skoka.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Doprinos pobjedi Oberwarta dao je i Milan Stegnjaić. On je dobio 15 minuta i za to vrijeme ubacio je šest poena (2/4 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Jurica Dražović (St. Pölten): U teškoj situaciji nalazi se St. Pölten koji gubi s 2-0 od ipak prejakog Gmundena. Najjača austrijska momčad slavila je u drugoj utakmici 89:75, a Jurica Dražović bio je među najboljima kod poraženih s 15 poena (6/7 za dva, 3/3 slobodna) i četiri skoka.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): U derbiju 31. kola belgijskog prvenstva Charleroi je uništio Mons i svladao ga s visokih 95:65. Jure Lalić u pobjedi je za deset minuta ubacio dva poena (1/1 za dva) uz pet skokova i dvije blokade.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau-Orthez): Nakon što su u prošlom kolu upisali veliku pobjedu nad favoriziranim Dijonom igrači Pau-Ortheza jednostavno se nisu mogli ozbiljnije suprotstaviti trenutno drugoplasiranog Orleansu. Naš Slaven Rimac na terenu je proveo 14 minuta tijekom kojih je ubacio devet poena (1/4 slobodna bacanja, 1/3 šut za dva, 2/4 šut za tri).

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): Nakon serije pobjeda, vodeća momčad njemačke Bundeslige Oldenburg, upisala je dva uzastopna poraza. Drugi je stigao na gostovanju kod Tübingena 89:79, no unatoč njemu ostali su na vrhu. Jasmin Perković za 21 minutu ubacio je sedam poena (1/2 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Prvi susreti četvrtfinala grčkog doigravanja donijeli su očekivane pobjede favorita. Olympiacos je s 84:61 bio bolji od Kolossosa, a Nikola Vujčić igrao je tek 13 minuta, no za to vrijeme ubacio je deset poena (5/9 za dva) i uhvatio četiri skoka.

Ivan Kartelo (KAOD): KAOD je u 26. kolu grčke A-2 lige poražen na domaćem parketu od Xanthija 83:76. Ivan Kartelo u porazu je sudjelovao 23 minute s ubačenih devet poena (3/5 za dva, 3/5 slobodna) i uhvaćenih pet skokova.

Željko Župić (KAOD): Sličan učinak kao Kartelo ostvario je i Željko Župić. On je igrao 30 minuta i također ubacio devet poena (3/4 za dva, 1/5 za tri) i tome dodao pet skokova, ali i dvije blokade.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Hrvatski košarkaš bio je drugi najbolji strijelac svoje momčadi u pobjedi nad fenjerašem Snaiderom. Nicević je za 35 minuta igre postigao 18 koševa (8/13 za dva), sedam skokova i dvije asistencije.

Dalibor Bagarić (GMAC): Ponovno odgledao utakmicu protiv NGC Cantua s klupe. GMAC poražen 84:74.

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): U neizvjesnoj polufinalnoj seriji poljskog doigravanja Energa i Turow upisali su svaki po dvije pobjede. U trećoj utakmici Turow je slavio u gostima 80:65, a Mateo Kedžo za 30 minuta ubacio je deset poena (2/4 za dva, 1/6 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka. U četvrtoj utakmici Energa je bila bolja 93:71, a Kedžo je za 25 minuta ubacio 12 poena (1/4 za dva, 2/3 za tri, 4/4 slobodna) uz osam skokova.

Damir Miljković (Turow): U pobjedi Turowa u trećoj utakmici veliku šutersku večer imao je Damir Miljković. "Cici" je predvodio Turow s 18 poena (0/2 za dva, 6/9 za tri), tri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. U četvrtoj utakmici nije bio tako raspoložen, za 23 minute ubacio je šest poena (0/3 za dva, 2/6 za tri) uz dvije asistencije.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (UNIV Mobitelco Cluj Napoca): Mobitelco se od sezone oprostio ispadanjem u četvrtfinalu rumunjskog doigravanja od CSU Atlassiba 2-1 u seriji. U odlučujućoj trećoj utakmici tijesno su poraženi 89:87, a Damir Milačić za 19 minuta ubacio je osam poena (3/3 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije i dva skoka.

RUSIJA

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Uniks se plasirao u polufinale ruskog doigravanja pobjedom 74:64 u trećem susretu protiv Triumfa. Krešimir Lončar bio je među najzapaženijim pojedincima kod Uniksa, igrao je 23 minute i ubacio 13 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Marko Popović (Uniks Kazan): S druge strane Marko Popović imao je i puno boljih utakmica ove sezone. U ovom susretu je za 20 minuta ubacio tek tri poena (0/4 za dva, 1/3 za tri) uz po dva skoka, asistencije i ukradene lopte.

SLOVAČKA

Jure Lozančić (Nova Ves): Pezinok se plasirao u finale slovačkog doigravanja svladavši u četvrtom susretu u gostima Novu Ves 85:78. Jure Lozančić kod poraženih igrao je 20 minuta i ubacio 12 poena (4/8 za dva, 4/6 slobodna) uz tri skoka.

SLOVENIJA

Damjan Rudež (Union Olimpija): U derbiju desetog kola Lige za prvaka Union Olimpija bila je bolja od Heliosa 62:55. Damjan Rudež dobio je najmanje minuta od onih koji su ulazili kod Ljubljančana, za osam minuta ubacio je pet poena (1/1 za dva, 1/4 za tri) i tome dodao dva skoka.

Davor Marcelić (Krka): Krka je teže od očekivanja stigla do pobjede u gostima kod Luke Koper. Momčad iz Novog Mesta slavila je 82:79, a Davor Marcelić za 37 minuta ubacio je 19 poena (2/2 za dva, 5/10 za tri) uz šest skokova i tri asistencije.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Kod Koprana značajnu minutažu dobio je Dražen Bubnić i odmah ju dobro iskoristio. Igrao je 36 minuta i ubacio 16 poena (7/11 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna) uz šest skokova.

Marko Šamanić (Hopsi Polzela): Novu katastrofu doživjeli su Hopsi iz Polzele. Ovaj put poraz je stigao na gostovanju kod Zlatoroga 101:57, a Šamanić je bio među najboljima kod poraženih s 13 poena (5/8 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) i tri skoka za 27 minuta.

Vladimir Anzulović (Hopsi Polzela): U porazu kod Zlatoroga Anzulović je krenuo s klupe i igrao ukupno 21 minutu. Za to vrijeme ubacio je devet poena (3/3 za dva, 1/3 za tri).

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Zaragoza je u vrlo teškoj situaciji nakon poraza od Bilbaoa 70:69. Andrija Žižić nije pružio ništa posebno, ušao je s klupe i za 16 minuta ubacio dva poena (1/4 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka.

Marko Banić (Iurbentia): Marko Banić pamti i bolje utakmice, no i protiv Zaragoze dao je doprinos u pobjedi. Igrao je 20 minuta i ubacio šest poena (2/6 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri ukradene lopte i dva skoka.

Damir Markota (Iurbentia): U pobjedi protiv Zaragoze sudjelovao je i Damir Markota koji je igrao 26 minuta i ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/2 za tri) uz pet skokova.

Mario Stojić (ViveMenorca): Menorca je sačuvala teoretske šanse za ostanak u ACB ligi pobjedom protiv Bruese 77:76. Mario Stojić odigrao je odličnu utakmicu i za 36 minuta ubacio je 21 poen (6/10 za dva, 3/5 za tri, 0/2 slobodna) uz šest skokova i dvije ukradene lopte.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Uz Stojića dobru utakmicu odigrao je i arino Baždarić koji je dobio 30 minuta i ubacio 11 poena (2/2 za dva, 2/3 za tri, 1/1 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Šundov je još jednom uz malu minutažu odigrao napadački zapaženo. Igrao je tek 13 minuta i ubacio 12 poena (3/3 za dva, 1/2 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Marko Tomas (Real): Marko Tomas željet će što prije zaboraviti susret s Estudiantesom. Real je poražen 71:63, a Tomas je odigrao lošu utakmicu. Za 23 minute ostao je bez poena (0/1 za dva, 0/6 za tri) uz dva uhvaćena skoka.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen nastavlja pobjednički niz u turskom prvenstvu. Nova pobjeda ostvarena je na gostovanju kod Kepeza koji je svladan 90:79. Mario Kasun za 20 minuta ubacio je sedam poena (3/3 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova.

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Derbi kola igran je u Istanbulu gdje je Fenerbahče ugostio Galatasaray i lako ga porazio 89:62. Gordan Giriček odigrao je skromnu utakmicu, za 18 minuta ubacio je tek dva poena (1/3 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!