Nogomet

Preokretom do trijumfa

Ivana Jurica • ponedjeljak, 27.04.2009.
Preokretom do trijumfa
Foto: Martina Japundžić

Nakon dvije utakmice bez pobjede i bez postignutog gola na domaćem terenu nogometaši Šibenika upisali su novi trijumf. Iako vrijeđani od dijela svojih navijača, i s rezultatskim minusom nakon tri četvrtine utakmice Modri se nisu predavali, pokazali su pobjednički karakter i preokrenuli rezultat. Osim pobjede, Šibenčane je obradovala i vrlo dobra igra 17-godišnjeg Antonija Jakoliša, novog šibenskog bisera...

Oduvijek su utakmice sa Zagrebom na Šubićevcu bile neizvjesne. Momčad iz Ulice pjesnika protivnik je koji ne odgovara Šibenčanima. Ali za razliku od nekih prijašnjih utakmica u kojima je Šibenčanin Marko Kartelo presuđivao svom nekadašnjem klubu, ta se tradicija ovog puta, na veselje Šibenčana, nije nastavila.

Momčad Ivice Kalinića dobro je otvorila utakmicu, ali jedna pogreška i primljeni pogodak u 21. minuti sve su promijenili. Napadao je domaćin i dalje, ali bilo je previše pogrešaka u igri, krivih dodavanja, izgubljenih lopti. Uključio se tada i dio Funcuta, koji, umjesto da pomognu svojoj momčadi u kriznim trenucima, kreću s vrijeđanjima i ružnim povicima. A Rodićev promašaj najbolje prilike domaćih u prvom poluvremenu dijelu navijača dobro je došao da nastave s uvredama na račun domaćeg napadača.

Vezane vijesti

Uz Rodića, možda i najizviždaniji igrač Šibenika bio je Josip Bonacin. Ali sudbina se poigrala i upravo su njih dvojica na kraju postigla pogotke Zagrebu i domaćinima donijeli sva tri boda. Dugokosi stoper Šibenika očito se specijalizirao na iznimno važne golove. U prošlom je prvenstvu svojim pogotkom u Čakovcu donio tri vrlo važna boda u borbi za ostanak, a protiv Bijelih iz Kranjčevićeve bio je igrač prevage, postigao je pogodak kakav rijetko viđamo na hrvatskim travnjacima. A prekidi su se još jednom pokazali kao jedno od najjačih oružja Šibenčana.

U drugom poluvremenu igrala se stalno na polovici Zagreba, pritisnuo je Šibenik tražeći izjednačenje, ali pravih prilika bilo je malo. Gosti su prijetili iz kontranapada, pa svakako valja spomenuti vratara Gorana Blaževića koji je i u ovoj utakmici bio odličan braneći neugodne udarce gostujućih nogometaša spašavajući tako svoj gol.

Dozu optimizma u šibenske redove unio je ulazak mladog napadača Jakoliša koji, iako bilježi svoj tek drugi nastup u prvoligaškom društvu, bez straha ulazi u utakmicu pokazujući da se na njega može računati. A već u idućem kolu Jakoliš, za kojega već sada brojni klubovi pokazuju interes, bi se mogao naći i u početnom sastavu.

Vidljiv je u šibenskim redovima bio izostanak pouzdanog Milanovića. No, navikli su Šibenčani već na izostanke. Nema kola u kojem trener Kalinić može računati na sve igrače. Počevši od početka prvenstva, poduža je lista ozlijeđenih, a uvijek se nađe i onih koji imaju tri žuta kartona. Tako će biti i za gostovanje u Koprivnici gdje će Modri putovati bez Rodića, Kwedija i Celiščaka, ali bi se u sastav trebao vratiti Zec.

Uz rezultat, na Šubićevcu je nakon dugo vremena bio lijepo vidjeti i nekoliko mladih domaćih igrača zajedno na terenu. Arijan Ademi, Hrvoje Spahija, Antonio Jakoliš, Alen Zoričić, odnosno Marko Mihaljević i Alen Šubić na klupi zalog su optimizma za šibenski nogomet.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!