Rukomet

Savršen rukomet Kiela

Željko Kubatka • utorak, 28.04.2009.
Savršen rukomet Kiela
Foto: Davor Sajko

Ono što je pokazao Kiel u susretu sa Löwenom moglo bi se nazvati gotovo savršenim rukometom kako je to izjavio za portal Lige prvaka Marcus Ahlm, u drugom polufinalu u Hamburgu pobjeda Ciudad Reala…..

Oni koji imaju sreće i mogu gledati njemački Eurosport imali su prilike gledati odličan, skoro savršen rukomet Kielovih rukometaša. Neprelazni Omeyer i efikasni Jicha odlučili su tko će biti finalista već poslije prvog dijela utakmice. Igrači Löwena nisu mogli pratiti brzinu i kombinacije Kielovih zebri što je dovelo do dvanaest golova prednosti nakon trideset minuta igre njemačkog polufinala Lige prvaka.

Samo je početak utakmice protekao u ravnopravnoj igri nakon čega slijedi rukometni šou Kiela. Obrane Omeyera i osam uzastopnih pogodaka iz brzih kontri odlučili su njemački dvoboj. Thierry Omeyer sa 22. obrane i Filip Jicha sa 12 golova bili su najistaknutiji kotači u savršenom stroju. Trener pobjednika Alfred Gislasson zadovoljno je izjavio: "Mislim da imamo povoljan rezultat pred uzvrat koji je već u četvrtak. Napravili smo puno grešaka u napadu, imali smo dosta prilika ali ih nismo dovoljno iskoristili. Prvo poluvrijeme je bio vrlo dobro u napadu i u obrani ali početak nakon odmora je bio slab. Na kraju smo pronašli svoju igru i sa velikom prednošću pobijedili."

Kapetan Kiela Stefan Lövgren je istaknuo odličnu obranu i francuskog golmana: "Igrali smo jako dobro, Omeyer je bio u veličanstvenoj formi i Löwen nije imao rješenja za našu obranu. Još jednom naše najmoćnije oružje u napadu je bio kontranapad." Igrači i trener Löwena su bili vidno razočarani svojom predstavom što je i razumljivo nakon ovako neočekivano visokog poraza i loše igre. Golmanu Henningu Fritzu su teško izlazile riječi na usta unatoč 20 zaustavljenih udaraca: "Teško je reći bilo što nakon ovakve utakmice. Dao sam sve od sebe i mislim da je moj nastup bio dobar, ali ostatak tima nije bio dovoljno dobar."

Trener Wolfgan Schwenke je nabrojao 33 propuštene prilike i 20 tehničkih pogrešaka svojih igrača: "Obično ne pravimo toliko puno grešaka niti u dvije utakmice. Probali smo održavati brzu igru sa Kielom i to je bila naša greška. Neki moji igrači su se prerano predali."

U Hamburgu drugo raspoloženje gostujućih rukometaša ali i rezultat koji još daje nade Lackoviću i suigračima iz HSV-a da mogu uzvratiti Ciudad Realu usprkos porazu u prvoj utakmici pred deset tisuća svojih navijača. Trener Španjolaca ističe da je to samo prvo poluvrijeme i u Ciudad Realu će tek započeti utakmicu sa minimalnom prednošću. "Hamburg je jedan od najboljih timova u svijetu i biti će jako teško još jednom ih pobijediti čak i pred svojom publikom. Vjerujem u svoju ekipu i uz pomoć naših navijača ponovo ćemo dostići finale", rekao je Talant Dušebajev nakon utakmice.

Za Bertranda Gillea koji je igrao sa slomljenim rebrom Arpad Šterbik na golu Španjolaca je odlučio pobjednika jer je branio baš kada je trebalo. Golman HSV-a Johannes Bittimao koji je skupio 15 obrana i dalje je optimističan: "Možemo pobijediti u Ciudad Realu i ništa još nije gotovo. Dobro smo započeli ali nažalost nismo mogli održati taj tempo."

Uzvrat u Mannheimu u kojem Rhein-Necker Löwena ima tek teorijske šanse za dostizanje 14 golova prednosti Kiela, igra se već u četvrtak dok će u subotu rukometaši Hamburga i Ciudad Reala odlučiti drugog finalistu Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!