Nogomet

Guardiola: "Fizički su moćniji"

Vid Horvat • utorak, 28.04.2009.
Guardiola: "Fizički su moćniji"
Foto: EPA

Trenera Barcelone brine jedna stvar prije polufinala Lige prvaka protiv Chelsea. Naime, ima želju da njegova momčad bude fizički dominantnija od protivnika jer upravo je to velika odlika Bluesa...

Za Katalonce je i dalje u igri treble, imaju šanse na svim frontovima, a lako bi mogli ostati bez ijednog trofeja na kraju sezone. Sigurno će najteže biti osvojiti Ligu prvaka, a da bi stigli do finala u Rimu moraju proći još jednu prepreku koja se zove Chelsea. Trener Barce već je osvojio to natjecanje kao igrač 1992. i htio bi pridodati bogatoj karijeri naslov kao trener.

"Oni su fizički vrlo jaka momčad i imaju mnogo iskustva", izjavio je Guardiola. "S gledišta fizičke spremnosti, oni su moćniji od nas, tako da će moji igrači morati dominirati", rekao je trener Barcelone. "Vrlo su jaki u prekidima i skok igri", dodaje on.

"Sve će biti odlučeno u Londonu, a mi ćemo biti opušteni bez obzira na rezultat", rekao je Španjolac, te će inzistirati na ofenzivnom nogometu u obje utakmice.

Guardiola je bio član postave Katalonaca 2000. godine kada su izgubili od Chelsea u Londonu sa 3:1, a potom slavili na Nou Campu sa 5:1. "Igrat ćemo našu igru i to je jedini način", izjavio je on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!