Nogomet

Mogu li braća Sharbini nastaviti?

Zoran Zdelar • srijeda, 29.04.2009.
Mogu li braća Sharbini nastaviti?
Foto: FaH

Braća Anas i Ahmad Sharbini nedvojbeno su među najistaknutijim igračima u proteklom kolu zahvaljujući svojim sjajnim učincima prilikom velike pobjede nad Slaven Belupom. Nastave li ovako igrati, Rijeka će nedvojbeno u Europu barem nakratko, a oni na možda i nešto dulje razdoblje...

Najbolja momčad 28. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Matej Delač (Inter Zaprešić) – Mladi Interov vratar i protekle je nedjelje još jednom potvrdio svoj veliki talent koji počinje sve više ljudi prepoznavati. U nekoliko je navrata svojim reakcijama spasio momčad od još teže situacije u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Obrana

Patrice Kwedi (Šibenik) – Malo kad desni branič Šibenika izvodi prekide svoje momčadi. No, protiv Zagreba izveo je dva kornera i oba su rezultirala pogocima. Bili su to odlični centaršutevi koje su u pogotke pretvorili Bonacin nogom i Rodić glavom. U obrani standardno dobar, pravovremeno je rješavao sve pokušaje Bijelih iz Kranjčevićeve.

Josip Bonacin (Šibenik) – Nakon prvog poluvremena i loše igre domaće obrane, ali i cijele momčadi malo je tko mogao očekivati preokret. Ali stoper Bonacin prvijencem u Modrom dresu, ali i asistencijom za pobjednički pogodak postao je igrač odluke. Zaista je fantastično pogodio za izjednačenje, eurogolom koji se rijetko postiže na našim travnjacima. Nisu ga ni obeshrabrili ni zvižduci s tribina.

Ante Šerić (Hajduk) – Iskusni Hajdukov branič na gostovanju u Zadru bio je jedna od najsnažnijih karika splitske momčadi u situaciji kada većina ostalih njegovih suigrača i nije blistala željenim sjajem. Uspješno je odradio sve obrambene zadaće, a u napadu je vrlo često slao upotrebljive lopte svojim napadačima. Pokrenuo je akciju za pogodak u 63. minuti, a kasnije je i asistirao Tičinoviću za pogodak.

Veza

Srđan Andrić (Hajduk) – Kapetan Hajduka skoro pa da je imun na blijede partije čak i kad njegova momčad ne igra kako bi trebala. Protiv Zadra je tako i on bio iznimno raspoložen za igru potpuno kontrolirajući središnjicu terena. Svojim pogotkom u 63. minuti za 0:2 riješio je pitanje pobjednika, a osvojio je i brojne lopte za svoju momčad tijekom 90 minuta.

Alen Pamić (Rijeka) – Kantrida dugo vremena nije uživala u jednoj utakmici kao što je to bio slučaj u proteklom kolu kad im je gost bio koprivnički Slaven Belupo. Među najboljim igračima bio je mladi Alen Pamić koji je uspio postići izjednačujući pogodak, ali istaknuo se u još mnogo navrata svojom sjajnom igrom.

Milan Badelj (Dinamo) – Izuzetno nadareni Dinamov veznjak u Varaždinu je još jednom pokazao zbog čega se od njega iznimno mnogo očekuje. U Varaždinu je odigrao još jednu iznimno dobru utakmicu te je veliki dio akcija upravo od njega počinjao, a kad se to dogodi u utakmici u kojoj njegovi suigrači postignu čak šest golova...

Anas Sharbini (Rijeka) – Bivši Rijekin kapetan nakon ne odveć blistavih nastupa u posljednje vrijeme ponovno je iznenadio svojom fantastičnom igrom te je vratio pažnju na sebe. Dva pogotka postigao je iz igre, jedan s bijele točke i to je i više no dovoljno da ponovno dođe na metu nekih europskih klubova.

Napad

Mario Mandžukić (Dinamo) – Mladi Dinamov napadač u Varaždinu je mrežu Drevena uspio zatresti dva puta. No, čak i da nije kojim slučajem uspio postići pogodak, zamjerke ne njegovu igru bio bi teško pronaći. Još je jednom pokazao ogromnu želju za igrom, bio je iznimno rastrčan i jednostavno neuhvatljiv za Varaždince.

Ahmad Sharbini (Rijeka) – Najbolji Rijekin napadač skupa s mlađim bratom zablistao je u dvoboju sa Slaven Belupom, koji definitivno nije očekivao da će se osramotiti s porazom od 6:2 na Kantridi. Ahmad je dva puta zabio, a ubilježio je i asistenciju u utakmici iz snova za Rijekine navijače.

Miroslav Slepička (Dinamo) – Trenutno potencijalni češki reprezentativac mogao bi vrlo lako postati neizostavni član najbolje češke vrste ukoliko nastavit zabijati kao što je krenuo u zadnje vrijeme. U Baroknom je gradu također ponovno zabio tri puta i Kruno Jurčić zaista napokon ima razloga za zadovoljstvo.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!