Košarka

Subotić na pragu titule

Bernard Jurišić • srijeda, 29.04.2009.
Subotić na pragu titule

Srđan Subotić došao je na prag osvajanja naslova prvaka Švedske sa svojim Sundsvall Dragonsima. U petoj utakmici finala doigravanja Dragonsi su slavili na gostovanju kod Solne i poveli 3-2 u seriji do četiri pobjede...

Sundsvall Dragonsi našeg Srđana Subotića došli su na korak do svoje prve titule prvaka Švedske u klupskoj povijesti. U petoj utakmici finala doigravanja slavili su u gostima kod Solne s uvjerljivih 87:70 i u četvrtak će u svojoj dvorani imati prigodu proslaviti svoj prvi naslov.

Ključna karika Dragonsa i ovog je puta bio hrvatski razigravač, koji je uz 17 ubačenih poena (šut 3/4, slobodna bacanja 8/8) podijelio i 5 asistencija. Subotić se vratio u momčad nakon što je zbog bolesti propustio tri utakmice finalne serije i bio prvo ime velikog trijumfa Sundsvalla.

Prošle sezone Subotić je Dragonse doveo do prvog finala u povijesti kluba. Iako se nedavno spominjao kao moguće pojačanje Zadra na poziciji razigravača, 29-godišnji Splićanin ove sezone znatno oslabljenu momčad Sundsvalla vodi prema prvoj tituli prvaka u klupskoj povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!