Nogomet

Hrvoje Čale ostao bez trenera

Borna Rupnik • srijeda, 29.04.2009.
Hrvoje Čale ostao bez trenera
Foto: Sandro Donda

Trener turskog Trabzonspora, čije boje brani i bivši igrač zagrebačkog Dinama Hrvoje Čale, podnio je ostavku na svoju dužnost jer se nije mogao pomiriti s porazom u ključnom dvoboju za naslov prvaka...

Snovi Trabzonspora o prvenstvenoj tituli rasplinuli su se nakon poraza od vodećeg Sivasspora. Klub koji je bez premca najveće iznenađenje turske lige proslavio je na svom stadionu sigurnu pobjedu (3:0) i ostavio goste na velikih, vjerojatno i nedostižnih sedam bodova zaostatka.

To je bilo previše za trenera Ersuna Yanala, koji je poslije utakmice odlučio napustiti klub. Yanal je tijekom ljeta doveo izrazito velik broj pojačanja upravo u namjeri da trofej donese u Trabzon, te stoga ne iznenađuje da ga je ovaj poraz toliko pogodio.

Vezane vijesti

Dopredsjednik kluba Hayrettin Hacisalihoglu samo je kratko prokomentirao Yanalov odlazak: "Nismo imali nikakve razmirice s njime, ali nogomet je takva igra. Odlasci poput njegovog jednostavno se mogu dogoditi".

48-godišnji Yanal u Trabzonspor je stigao u listopadu 2007. godine, a povremenog hrvatskog reprezentativca Hrvoja Čalu tako će do kraja sezone voditi Ahmet Özen, izbornik turske reprezentacije do 19 godina.

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još pet kola. Sivasspor vodi sa 60 bodova, Bešiktaš je drugi s 59, a Trabzonspor je treći s 53 boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!