Automoto

Rossi dominirao prvi dan

Matej Milanović • petak, 01.05.2009.
Rossi dominirao prvi dan
Foto: EPA

Valentino Rossi bio je najbolji u prvom treningu Velike nagrade Španjolske u MotoGP-u. Talijan je bio puno bolji od konkurencije, a jedini koji su mu se barem malo približili bili su Stoner i Capirossi. Jako su razočarali Pedrosa i Hayden...

Prvi slobodni trening pred utrku u Jerezu donio je pomalo iznenađujući rezultat. Valentino Rossi je dominirao, nitko mu nije bio blizu, a jedini koji je došao na manje od pola sekunde bio je Loris Capirossi.

Ako se pitate što je tu toliko čudno, stvar je u tome što je na predsezonskom testu ovom stazom dominirao Casey Stoner koji je tada čak išao ispod minute i 39 sekundi. Staza je vjerojatno još prljava, no ipak se očekivalo više od Australca.

Rossi je odmah preuzeo prvo mjesto sa 1:40.181, a Stoner je bio sedam desetinki za njim. Zatim su Jorge Lorenzo i Colin Edwards počeli spuštati vlastita vremena i učinili situaciju zanimljivijom.

I bila je zanimljiva sve dok Rossi nije sišao ispod minute i 40 sekundi i praktički riješio pitanje prvog mjesta na današnjem treningu. Doktor se još dvaput poboljšavao do najboljeg današnjeg vremena, 1:39.647.

Australac na Ducatiju se uspio približiti Rossiju, no na minutu od kraja treninga Loris Capirossi postigao je jako dobrih 1:40.011. Ni blizu Rossiju, ali osam stotinki bolje od Stonera i daleko bolje od svih ostalih.

Valentino je tako nagovijestio tko će biti favorit utrke, a osim konstantnih Stonera i Lorenza i Capirossi je pokazao da može dobro odvesti. Ipak, treba spomenuti da je on kao što mu se već događalo u ovoj sezoni odradio samo jedan dobar krug, što je u utrci ipak premalo.

Od ostalih vozača, Colin Edwards/b> je bio šesti s malo više od sekunde za prvim. Daniel Pedrosa je nakon odličnog nastupa u Japanu bio tek deseti sa više od sekunde i pol zaostatka.

Njegov timski kolega, Andrea Dovizioso bio je jako dobar peti, zadnji koji je zaostao manje od sekunde. Četvrti je bio Lorenzo, a jako je neugodno iznenadio Nicky Hayden sa 17. mjestom i više od dvije sekunde za Rossijem.

MotoGP, Velika nagrada Španjolske u Jerezu, Prvi slobodni trening:
1. Valentino Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 1:39.647
2. Loris Capirossi (ITA/Rizla Suzuki) +0.364
3. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0.621
4. Jorge Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0.794
5. Andrea Dovizioso (ITA/Repsol Honda) +0.954

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!