Nogomet

Dunga ne "zarezuje" Ronalda

Maja Giljanović • subota, 02.05.2009.
Dunga ne "zarezuje" Ronalda
Foto: EPA

Koliko god je u svom Corinthiansu Ronaldo efikasan te u njegovu korist govorili i Pele i Romario čak i brazilski predsjednik Lula toliko je 99% izvjesno da izbornik Dunga Il Fenomena neće pozvati u reprezentaciju...

Predsjednik Lula navijač je baš Corinthiansa i prije tri je dana citiran: "Ronaldo je upravo maestralan. Apsolutno je zaslužio poziv u reprezentaciju, a nama je u Corinthiansu jedino krivo što gubimo takvu veličinu od igrača. Postoje, naime, igrači koji koliko god bili kvalitetni nikad u vama neće pobuditi "ono nešto". Ronaldo je, pak, velemajstor koji u dva-tri poteza pravi razliku i osvaja trofeje".

Lulino divljenje Ronaldovim kvalitetama tim je vrednije nakon "prepucavanja" nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije tri godine. Predsjednik je bivšem trostrukom Fifinom najboljem igraču svijeta (još je u povijesti samo Zinedine Zidane triput premiran prestižnom nagradom) spočitnuo težinu "neadekvatnu jednom profesionalcu štoviše igraču njegove klase", a Ronaldo je odgovorio: "Svi znamo koliko Lula voli čašicu".

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava (ispred Gerda Müllera) za Corinthians je na 10 utakmica postigao osam golova, a nakon drugog gola koji je zabio Santosu (3:1) u finalu Campeonato Paulista javili su se i Pele i Romario.

Opća euforija u Brazilu izgleda je mimoišla najmeritornijeg - izbornika Dungu. Bivši je kapetan svjetskih prvaka (1994. u SAD-u) za Estado de Sao Paolo izjavio: "Nemojmo miješati kruške i jabuke. Reprezentacija je nivo koji se ne može uspoređivati ni s čim. Utakmice za Seleçao od igrača iziskuju (pre)više kako fizički tako i mentalno i bojim se da Ronaldo još nije spreman odovoriti takvom izazovu".

Dunga zato Ronalda ne kani pozvati ni za utakmice Brazila u kvalifikacijama za SP ni za Kup konfederacija u drugoj polovici lipnja (14.-28.), ali 33-godišnjakovi "lobisti" imaju još 19 dana da pokušaju razuvjeriti Dungu koji, naime, 21. objavljuje završni popis za turnir u Južnoafričkoj Republici (Brazil brani naslov osvojen u Njemačkoj 2005. protiv Argentine).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!