Automoto

Video: Pedrosa i Stoner sretni, Rossi sretniji

Matej Milanović • nedjelja, 03.05.2009.
Video: Pedrosa i Stoner sretni, Rossi sretniji
Foto: EPA

Valentino Rossi izjavio je da je jako zadovoljan utrkom i da mu je najteže bilo dostići Pedrosu, a kao najvećeg konkurenta za naslov vidi Stonera. Španjolac je jako zadovoljan što je bez obzira na nesretnu predsezonu ostvario već dva postolja, a Stoner je sretan što je po prvi puta završio na postolju u Jerezu i što je Lorenzo izletio baš kad ga je htio propustiti...

Pobjednik današnje utrke u Jerezu Valentino Rossi dao je prvo svoje viđenje starta: "Dobro sam krenuo ali nisam uspio nadoknaditi pokoje mjesto. Lorenzo koji je bio sporiji od Pedrose i Stonera me je malo usporio. Kada sam ga napokon prešao, počeo sam nadoknađivati zaostatak koji sam imao za prvom dvojicom."

Talijanu je najteže bilo prijeći Daniela Pedrosu koji po njegovim riječima vozi fantastično kada je prvi. Uz to izrazio je zadovoljstvo današnjim rezultatom: "Najteži dio je bio stići Danija. Jer kad je on prvi pa makar s minimalnom prednošću dostići ga je pravi pothvat. Ipak, u zadnjim krugovima sam vidio da idem brže od njega i uspio sam. Više sam nego sretan, ponosan sam na ono što smo uspjeli postići."

Vezane vijesti

Doktor smatra da je Casey Stoner najkonkretniji protivnik u borbi za osvajanje titule prvaka svijeta, a iako tvrdi da se može dogoditi greška koju je napravio njegov timski kolega Jorge Lorenzo nije mu previše žao zbog toga: "Stoner je najozbiljniji protivnik za naslov. Ima karakter, konstantnost i Ducati. Uz to ubrzo ćemo doći do staza koje obožava. Greška Lorenza može proći. Dogodi se. Pokušao je doći do postolja pred svojom publikom. Loše za njega, dobro za nas."

Na kraju je Rossi rekao što očekuje od budućih utrka i koji mu je sljedeći cilj: "Još dvije pobjede i stići ću do 100. Moglo bi se to dogoditi i na Mugellu, ali bolje je ne razmišljati o tome sada. Koncentriran sam na broj 99. Obično ako motor ide dobro ovdje u Jerezu ide dobro svugdje. Le Mans je sljedeća utrka. Staza na kojoj Yamahi uvijek ide dobro."

Drugoplasirani Pedrosa presretan je što je ponovno stigao do postolja. Teško je to bilo očekivati nakon teške ozljede prije početka sezone i nakon što se jedva stigao oporaviti dovoljno da u prvoj utrci u Kataru sjedne na motor:"Ovo je odlično jer stvarno nisam očekivao da ću biti na postolju. Znao sam da Yamahini vozači idu jako jako dobro ovdje i mi zapravo nismo još spremni za ovakve rezultate tako da smo i ja momčad iznenađeni i jako sretni."

Španjolac je prokomentirao i činjenicu da nije sve bajno s njegovim motorom i s njegovim fizičkim stanjem, ali smatra da treba ostati miran i napredovati polako: "Prošli je vikend bilo nevjerojatno, ali i ovaj rezultat je izvrstan zbog toga što sam došao do postolja pred svojim navijačima. Mogao sam pobijediti. Znamo da imamo probleme i želimo ih riješiti, no nakon ovako teške zime moramo biti mirni i polako ići naprijed."

Zadnji čovjek na postolju bio je Casey Stoner. Australac je bio jako zadovoljan današnjim uspjehom zbog činjenice da mu u Jerezu na utrkama nije nikad išlo previše dobro, iako je zadnje dvije godine u predsezoni bio najbrži na ovoj stazi: "Krenuli smo daleko bolje nego prošle godine u ovu sezonu. Zbog toga sam jako sretan. Konkretno, na ovoj stazi nisam nikada imao velike rezultate, mislim da mi je ovo prvo postolje tako da mogu biti zadovoljan."

Stoner je dao svoje viđenje današnje utrke i problema koje je imao, te dodao nešto što će vjerojatno učiniti Lorenza jako nervoznim kada bude čuo: "Ne znamo zašto, ali Ducati ovdje stvarno ne ide dobro. U tijeku utrke gubio sam prednji kotač. Imao sam jako puno sreće što je Lorenzo izletio, jer sam baš u tim trenucima dok me stizao zaključio da je bolje usporiti i ne riskirati. Kako god bilo sada dolaze staze koje nama više odgovaraju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGPVideo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!