Nogomet

Besek: "Nemam emocija prema Dinamu"

Bernard Jurišić • nedjelja, 03.05.2009.
Besek: "Nemam emocija prema Dinamu"
Foto: Kristijan Komarica

Varteks je pobijedio Hajduk u Splitu i gurnuo Dinamo pred vrata naslova prvaka Hrvatske. Trener Varaždinaca Dražen Besek bio je zadovoljan pobjedom svoje momčadi, a Ante Miše najavljuje nastavak borbe...

Trener Varaždinaca Dražen Besek nije skrivao zadovoljstvo i ponos činjenicom da je njegova momčad odigrala važnu ulogu u završnim borbama između Hajduka i Dinama. Iako će reći da ga ne zanima borba dva hrvatska velikana za naslov prvaka, Besek ipak nije mogao izbjeći pitanje je li ga kao bivšeg igrača Dinama raduje što je "modrima" pomogao da se odvoje od Hajduka na vrhu.

"Ima još 4 kola do kraja i svašta je još moguće. Mene uopće ne interesira Dinamo ni na koji način. Imamo sve predispozicije za vrhunsku ligu, ja sam Varaždinac je borim se da Varteks bude što je bio nekad. Nemam više neke emocija prema Dinamu kao u vrijeme kad sam igrao tamo, moje srce danas kuca samo za Varteks."

Vezane vijesti

Varaždinci su odigrali rijetko kvalitetnu predstavu u Poljudu. "Došli smo odigrati discipliniranu utakmicu za svoj gušt. Isključivo smo igrali za sebe, da opravdamo dres koji nosimo i grad koji prezentiramo puno bolje nego prije tjedan dana protiv Dinama. Igrači su bili disciplinirani, ispoštovali dogovor i danas im je jednostavno išlo. I pored gola smo imali šansi za uvjerljiviju pobjedu."

Besek nije dojma da je njegova momčad imala veliku kvalitativnu transformaciju u odnosu na prošlonedjeljni poraz od Dinama 1:6. "Analizirao sam snimku utakmice s Dinamom, dobili su nas 6:1, ali u važnim trenucima igre smo bili zakinuti sudačkim odlukama i zato je ukupan dojam bio katastrofalan. Da smo na poluvrijeme otišli s 1:1, sigurno bisamo i Dinamo namučili kako smo namučili i Hajduk. Mi ni tada nismo igrali tako loše kako kazuje konačan rezultat."

Hajdukov trener Ante Miše očekivano je bio posve oprečnog raspoloženja. "Varteks je odigrao izuzetno kvalitetnu utakmicu, mi nismo bili pravi i to je jedina istina. Moram čestitati Varteksu na pobjedi, jer mi nismo stvorili ni jednu prigodu osim Kalinićeve u 81. minuti. Dobro su nam zatvorili bokove, a igrali smo bez Andrića, s kojim smo puno agresivniji i bolji. Osjetio se njegov izostanak, on je naš motor u sredini terena. Ni napadači danas nisu bili pravi, malo im je toga polazilo za nogom. Sve u svemu zaslužena pobjeda Varteksa. Ne vjerujem da je Varteks igrao za Dinamo, igrali su za sebe i nemam im što prigovoriti."

Ipak, Miše ne misli da je večeras završena utrka između Hajduka i Dinama za naslov prvaka. "S ovim prvenstvo ne završava, mi se nećemo predati do zadnjeg kola. Ljudski je nadati se da će i Dinamo negdje prosuti bodove i da će zadnja utakmica odlučivati. Važno nam je psihološki se dignuti, za mene se svijet nije srušio. Žalostan sam zbog poraza, nismo dobro igrali, ali još jednom ponavljam - nećemo se predati do zadnjeg kola. Idemo u Rijeku dobiti utakmicu u ostaviti prvenstvo otvorenim. To nam je sad jedini zadatak."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!