Zimski sportovi

Albrecht: "Sretan sam što sam živ"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 04.05.2009.
Albrecht: "Sretan sam što sam živ"
Foto: Dejan Popek

Švicarski skijaš, Daniel Albrecht, koji je teško nastradao u jeku sezone Svjetskoga kupa u Kitzbühelu, pušten je prije gotovo pet dana iz bolnice u Bernu, nakon čega se permanentno obratio javnosti i izrazio zadovoljstvo oporavkom...

Nakon što je nekoliko tjedana proveo u induciranoj komi u klinici u Bernu, te još mjesec dana na oporavku, zbog čega je cijeli skijaški svijet danima strepio nad njegovom sudbinom, Švicarac Daniel Albrecht napokon je pušten na rehabilitaciju.

Pred oko 100 predstavnika medija i nešto televizijskih kuća, na prvoj je konferenciji po odlasku 10 kilograma lakši Albrecht srdačno zahvalio svim okupljenima na brizi i lijepim željama koje je primio u ovih nekoliko mjeseci, te naznačio kako je sretan što je uopće živ.

Stravičan pad Daniela Albrechta

"Nikada neću zaboraviti brigu koju sam primio ovdje u ovih nekoliko mjeseci. Volim skijati, ali ne znam hoću li ikada više biti na onoj prijašnjoj razini. Povratak na padine uslijedit će naravno, samo kada ću biti sto posto spreman.", istaknuo je.

Otkrio je i kako se danima nakon izlaska iz kome nije mogao sjetiti nekih riječi, imena članova obitelji i prijatelja. "Nakon izlaska iz kome nisam se nikako mogao sjetiti kako se kaže "leptir", iako sam negdje duboko znao da znam. Isto je bilo i s nekim imenima, a čak nisam znao ni kada sam rođen i koliko imam godina.", rekao je te naznačio koliko mu je u procesu oporavka pomogla obitelj i njegova djevojka.

"Pokušao sam čak i vježbati sve ovo vrijeme, no nisam mogao i na koncu sam se pomirio s činjenicom da ću potpuno izaći iz forme."

Na pitanje da li je pogledao video nesreće, odgovorio je: "Isprva nisam htio, ali kada sam se na koncu ipak ohrabrio osjećao sam se kao da gledam nekoga drugog, a ne sebe."

"Najteže dane proveo sam odmah nakon pada. Nisam čak ni znao da sam bio tako dobar skijaš i morali su mi puštati snimke da se uvjerim."

Medicinskih prepreka za nastavak njegovog bavljenja skijanjem potvrdili su stručnjaci, više nema, no s konačnom odlukom nije htio u potpunosti izaći u javnost. "Sada želim samo nastaviti s rehabilitacijom, dostići formu i konačno ozdraviti. Skijanje je jako dobar posao i naravno da bih volio nastaviti, no vrijeme će otkriti sve."

"Iznimno sam sretan što sam danas ovdje, među vama, i želio bih zahvaliti svima koji su mi pomogli u procesu oporavka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!