Nogomet

U Brazilu raste novi Robert Prosinečki

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 04.05.2009.
U Brazilu raste novi Robert Prosinečki

Često se za nekog mladog i nadarenog igrača kaže da je "novi taj i taj". Međutim, kad netko nosi isto ime kao i neka velika nogometna zvijezda, onda se to bez ikakve grižnje savjesti može reći. Tako u Brazilu raste novi - Robert Prosinečki...

Koliko ste samo puta čuli rečenicu "To je novi Maradona/Romario/Beckenbauer/Prosinečki"? U ovom slučaju izjava je potpuno istinita. U Brazilu izrasta novi - Robert Prosinečki.

Naime, otac jednog mladog venezuelanskog nogometaša bio je toliko oduševljen igrom hrvatskog nogometaša u naponu njegove snage, da je svom sinu da ime po njemu. Da se netko zove Robert, ne bi bilo ništa čudno, no nogometni zaljubljenik svom je sinu da puno ime našeg reprezentativca: Roberto Prosinecki da Silva Medina.

Što je mogao postati Prosinecki da Silva nego nogometaš? Rođen je u Barceloni u Venezueli 27. prosinca 1991., a svoj je talenat počeo "tesati" nogometnoj meki - Brazilu. Još kao dijete trenirao je u Internacionalu iz Porto Alegrea, a prošle godine u svoj ga je omladinski pogon doveo jedan od najslavnijih brazilskih klubova - Santos. Iznimno je nadaren i pred njim je, kažu skauti, velika karijera.

Međutim, tu priča o nogometom zaluđenoj obitelji Da Silva Medina nije kraj. Otac obitelji Joaquin, inače i sam bivši nogometni profesionalac po mnogim klubovima Južne Amerike, dvije godine prije "Robija" dobio je prvog sina, na kojemu je "testirao" nogometno ime.

Joaquin je bio zaljubljen u njemačku reprezentaciju iz sedamdesetih godina, ali se nije mogao odlučiti za svog favorita iz te momčadi. Stoga je svom starijem sinu dao ime Overath Breitner da Silva Medina, po dvojici velikih Nijemaca iz te generacije: Wolfgangu Overathu i Paulu Breitneru.

I njemačka kombinacija imena izrodila je - jednog od najboljih mladih igrača Brazila. 20-godišnji Breitner da Silva je "desetka" za čije su se usluge već zainteresirali Barcelona, Milan i PSG, no njegov Santos postavio je ogromnu odštetnu ugovornu klauzulu od čak 25 milijuna eura.

Bez obzira na to, prilično je vjerojatno da će jedan od najboljih mladih igrača brazilske lige uskoro preseliti u jedan od najvećih europskih klubova. A na njegovo bi mjesto u prvoj momčadi Santosa mogao doći - brat Robert Prosinecki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!