Nogomet

U boj, u boj

Maja Giljanović • utorak, 05.05.2009.
U boj, u boj
Foto: EPA

Arsene Wenger je upalio svijeću Manuelu Almuniji koji je pokleknuo samo ispred Johna O'Shee, a Španjolcu su zahvalni i milijuni neutralnih koji od Arsenala večeras priželjkuju dijametralno suprotnu predstavu od prikazanog na Old Traffordu. Arsenal najavljuje punu ofenzivu...

Wenger je prošli tjedan u nemuštoj utakmici izvukao koliko-toliko povoljnih 0:1 kalkulirajući i ufajući se u uzvrat u Londonu, a nije da Francuz nema razloga vjerovati u preokret.

Em je Arsenal posljednjih pet godina (24 utakmice Lige prvaka) na svom terenu neporažen (od Chelseaja u Travnju 2004. na Highburyu), em im nitko na Emiratesu ove sezone nije uspio zabiti gol (Fenerbahçe je samo u skupini izvuklo 0:0), em Manchester u Londonu nije pobijedio nego jednom u posljednjih svojih 10 gostovanja.

Vezane vijesti

Tim prije je uspjeh dostižan bacimo li pogled na promjenjivu formu gostiju van Old Trafforda. Nisu izgubili u gostima od 2007. (Milan), ali su u skupini ove sezone remizirali primjerice protiv Villarreala i Celtica.

U prilog Arsenalu u kojem će zbog (još jedne) ozljede prepona naš Eduardo utakmicu pratiti u odijelu ide i vijest koju je provalio The Sun. Robin van Persie je, naime, spreman nakon ozljede prepona na polufinalu FA Cupa protiv Chelseaja i propuštene četiri utakmice Topnika, a Wenger je potvrdio i urbi et orbi objavio da će 4-2-3-1 transformirati u 4-4-2.

"U Portsmouthu smo izveli dvojicu napadača i zadovoljan sam kako smo stajali na terenu. Na Old Traffordu je Fabregas igrao povučeno iza Adebayora i Manchester nam je razvukao linije. Promjena će biti, ali bitno je naglasiti da je onaj koji ostane na klupi jednako ključan u našoj koncepciji. Koliko smo samo puta bili svjedoci da prevagu donese svježa krv".

"Taktika? Dati dva gola. Šalu na stranu u pitanju je samo 90 minuta. Povedemo li dovoljno rano ući će im voda u uši. Polufinale je najteži meč i moramo im što više možemo zakomplicirati posao. Zabijemo li u prvih 20-tak minuta bit će pod golemim pritiskom", zaključio je.

Koliko god u i oko Arsenala vjerovali, svjesni su da igraju protiv branitelja naslova koji je 12 bodova ispred njih u Premiershipu: "Bespredmetno je pričati o njihovim kvalitetama. Rezultati govore sami za sebe i danas nam nema dalje ne pruži li i posljednji od nas zadnju kap znoja".

Opcija za koju bi se, pak, Ferguson mogao opredijeliti nalik je taktici upotrijebljenoj u Portu. Stisnuti u otvaranju, zabiti i Arsenal ostaviti da se koprca pokušavajući postići čak tri gola, a ne primiti više nijedan.

Manchester je prije tri dana Middlesbrougha u Premiershipu pobijedio (2:0) bez čak 8 standardnih igrača: "Zaslužili su odmor nakon utakmice protiv Arsenala, ali 'plandovanju' je kraj. Želimo Rim. Želimo postati prva momčad koja je od reformatiranja Lige prvaka uspjela obranit naslov. Bolji smo i to danas moramo samo potvrditi na travnjaku".

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Barcelona0:0Chelsea
Manchester United1:0Arsenal
Arsenal1:3Manchester United
Chelsea1:1Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!