Ostali sportovi

Treća titula za "Čarobnjaka iz Wishawa"

Branko Barić • srijeda, 06.05.2009.
Treća titula za "Čarobnjaka iz Wishawa"

John Higgins postao je šesti igrač u modernoj snooker eri koji je osvojio tri ili više naslova svjetskog prvaka. Nakon što se najprestižnijom snooker titulom okitio 1998. i 2007., isti podvig ponovio je i ove godine demoliravši u finalu Shauna Murphyja..

Veliko finale između Johna Higginsa i Shauna Murphyja donekle je dramatično bilo samo do pred kraj druge sesije, kada pri rezultatu 8:5 Higgins koristi nekoliko nekarakterističnih grešaka Murphyja i odlazi na 11:5. Posljednja dvije sesije u ponedjeljak bile su tek puko odrađivanje posla za Škota, koji na koncu slavi s uvjerljivih 18:9.

"Ovo je nevjerojatno. Nakon što sam prvi naslov osvojio još 1998. trebalo mi je dugo vremena da to ponovim. Osjećaj osvajanja i trećeg naslova samo dvije godine kasnije jednostavno je brilijantan", pričao je s peharom u ruci jedan od igrača koji je obilježio modernu snooker eru u okruženju supruge i troje djece.

33-godišnji Higgins najstariji je igrač koji je osvojio naslov svjetskog prvaka nakon Dennisa Taylora koji je to učinio 1985. s 36 godina svladavši u nezaboravnom finalu Stevea Davisa. Osvojivši treću titulu u karijeri Škot se na vječitoj listi izjednačio s Ronnieom O'Sullivanom i Johnom Spencerom, dok su ispred samo Steve Davis i Ray Reardon sa šest, te najveći od svih Stephen Hendry sa sedam naslova svjetskog prvaka.

Iza nas je još jedno fantastično prvenstvo u legendarnom Crucibleu, koje je po kvaliteti nadmašilo sve do sada. O tome najbolje svjedoči i podatak o 83 centuryja, čak 15 više od proščogodišnjeg rekorda. Tu je i maksimalnih 147 Stephena Hendryja, zahvaljujući kojim je najtrofejniji igrač svih vremena kući otišao bogatiji za 157 tisuća funti.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, finale: John Higgins - Shaun Murphy 18:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!