Nogomet

Povijest na strani Engleza

Ivan Forjan • četvrtak, 07.05.2009.
Povijest na strani Engleza
Foto: UEFA

Barcelona i Manchester United po drugi put u povijesti odmjerit će svoje snage u završnici velikih europskih klupskih nogometnih natjecanja, ovoga puta bit će to u finalu Lige prvaka na rimskom Olimpicu gdje će se tražiti deseti pobjednik svih englesko-španjolskih finalnih europskih dvoboja...

Ove dvije momčadi prvi puta svoje su snage u finalu europskih kupova odmjerile 1991. godine kada su krenule u borbu za Kup pobjednika kupova. Tada je dvostruki strijelac za Crvene vragove bio goropadni Mark Hughes te tako u rotterdamskom finalu priskrbio Alexu Fergusonu njegov prvi europski trofej kao Manchesterovom strategu. Međutim, Ferguson je već jednom do tada slavio protiv Španjolaca, bilo je to 1983. kada je u istom natjecanju s Aberdeenom istim rezultatom svladao Real Madrid.

Ferguson sa svojom momčadi kreće u obranu trofeja Lige prvaka, dok će Guardila pokušati ponoviti uspjeh Franka Rijkaarda iz 2006. godine. Tada je Barca predvođena Samuelom Eto'om i osvojila naslov protiv Arsenala. Povijest je na strani engleskih momčadi koje u finalima europskih kupova u ogledima sa Španjolcima imaju pet pobjeda, dok potonji njeguju brojku od četiri pobjede. 27. svibnja 2009. saznat ćemo tko će biti deseti pobjednik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!