Nogomet

I Križanac otpao za Ukrajinu

Bernard Jurišić • četvrtak, 07.05.2009.
I Križanac otpao za Ukrajinu
Foto: Davor Sajko

Nastavljeno je prorjeđivanje redova hrvatske nogometne reprezentacije za odlučni kvalifikacijski dvoboj protiv Ukrajine, koji je na rasporedu 6. lipnja. Od jučer izbornik Bilić ne može računati ni na Ivicu Križanca...

Slaven Bilić iz dana u dan ima sve više razloga za glavobolju. Uoči vrlo važne kvalifikacijske utakmice 6. lipnja protiv Ukrajine, naša je momčad prošarana ozljedama i neigranjem.

Jučer je Biliću još jedna loša vijest stigla iz Rusije. Stoper Zenita Ivica Križanac na treningu svoje momčadi slomio je palac desne noge i izbivat će s travnjaka barem mjesec dana. Otpao je tako 30-godišnji Omišanin za utakmicu protiv Ukrajine, u kojoj bi imao osigurano mjesto u prvih 11.

Bilić zbog ozljede vjerojatno neće moći računati na Niku Kranjčara, a načeti su Eduardo da Silva i Mladen Petrić. Probleme povećava i činjenica da neki naši važni igrači u proljetnom dijelu sezone nisu standardni u svojim klubovima, poput Stipe Pletikose i Ivana Rakitića.

Za Ukrajinu se u konkurenciju vraća Robert Kovač, koji je odradio tri utakmice kazne za isključenje protiv Engleza. Bilić će za Ukrajinu osim Kovača na stoperskim pozicijama na raspolaganju imati i Josipa Šimunića, Hrvoja Vejića i Darija Kneževića.

Kako stvari stoje u ovom trenutku, uslijed ozljede Kranjčara i neigranja Rakitića, izglednom se čini opcija guranja Danijela Pranjića na njegovu prirodnu poziciju na lijevom krilu, a Šimunić ili Čale bi mu mogli čuvati leđa. Pranjić je najtraženiji hrvatski nogometaš u ovom trenutku koji je zanimanje velikih europskih klubova zaradio igrajući upravo na poziciji lijevog krila u Heerenveenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!