Nogomet

"Na svakoga imam zamjerku"

Antonija Pavlić • petak, 08.05.2009.
"Na svakoga imam zamjerku"
Foto: EPA

Prvi ukrajinski klub u finalu Kupa UEFA u Istanbulu će voditi hrvatski reprezentativac, Darijo Srna. Tijesna pobjeda nad kijevskim Dinamom donijela je momčadi Mircea Lucesca veliku priliku da ispišu nove stranice nogometne povijesti, i kao prvi se upišu u zlatnu knjigu osvajača Kupa Uefe u ukrajinskim okvirima...

Kasni pogodak Ilsinha u 89. minuti donio je Dariju Srni i njegovom Šahtaru ipak potpuno zasluženo finale Kupa Uefe, u kojem će imati priliku prvi osvojiti naslov prvaka u svojoj državi i upisati se u povijesne ukrajinske nogometne knjige. Upravo to je i jedan od motiva treneru Mircei Lucescuu.

"Danas smo postigli veliku stvar. Sada smo dio europske povijesti, i činjenica da ćemo igrati u Istanbulu mnogo nam znači.", rekao je rumunjski strateg.

"Bila je to teška utakmica jer je i Dinamo bio na najvišoj razini. Nakon remija u prvom susretu pokušali smo anulirati prostor u sredini i to smo uspješno i ostvarili. Napravili smo samo jednu pogrešku i iz te pogreške je Bangoura zabio pogodak."

"Razina nogometa u potpunosti je odgovarala statusu polufinala Kupa UEFA, jer su navijači mogli vidjeti i veliku borbu i dobru predstavu. Dobro je što u nacionalnom prvenstvu imamo još nekoliko utakmica s kijevskim klubom jer su solidna ekipa i poboljšavaju kvalitetu ukrajinske lige i nogometa.", rekao je te otkrio kako je zbog grčeva gotovo zamijenio strijelca odlučujuće pogotka.

"Ilsinho je imao grčeve i trebao sam ga zamijeniti, ali osjetio sam da nije izrekao i svoju posljednju riječ. Nekada emocije jednostavnu prevladaju nad razumom i to se dogodilo jučer."

"Iznimno smo motivirani i siguran sam da možemo igrati dvaput u tjednu. Sada je, ipak, najvažnije rekuperirati momčad, iako moramo osigurati i drugu ligašku poziciju kako bi sljedeće sezone nastupali u Ligi prvaka."

Trener suparničke strane, Yuri Semin, sportski je čestitao Šahtaru na pobjedi i poželio im sreću u finalu. "Šahtaru želim svu sreću u finalu i čestitam im na jučerašnjoj zasluženoj pobjedi. Odigrali smo zanimljiv i uzbudljiv susret, baš kao što bi to polufinale Kupa UEFA i moralo biti."

"Napravili smo dvije velike pogreške, dok je Šahtar ostao 'čist' i to je razlog zašto smo izgubili. Svakom igraču na terenu imam nešto za zamjeriti, iako moram naglasiti da to nije odanost i želja.", kazao je.

"Dobro smo se pripremili i postigli odličnu fizičku spremu, ali ne smijemo zaboraviti da je i Šahtar vrlo jak protivnik. Bio je to susret dva podjednaka rivala u kojem smo mi, nažalost, izvukli kraći kraj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!