Košarka

Fisher i Alston suspendirani

Mario Majdić Natrlin • petak, 08.05.2009.
Fisher i Alston suspendirani
Foto: EPA

Nakon što su se stvari poprilično zagrijale u drugim utakmicama polufinalnih serija, NBA je odlučio poslati Dereka Fishera i Rafera Alstona na hlađenje zbog njihovih nepromišljenih postupaka na terenu.

Dva razigravača neće moći pomoći svojim momčadima u trećim utakmicama NBA doigravanja. Derek Fisher (LA Lakers) i Rafer Alston (Orlando Magic), suspendirani su na jednu utakmicu.

Kobe Bryant je izbjegao suspenziju koja mu je prijetila zbog udaranja Rona Artesta u područje vrata.

"U ovom slučaju, da je napravio kontakt s područjem glave, zasigurno bi razmišljali na drugačiji način. Lakat je upućen kao dio borbe za skok ispod koša. Dodirnuo je prsa i nakon pregleda snimke smo odlučili da je to namjerna greška prvog stupnja. U našim pravilima jasno stoji da udarce laktom iznad ramena tretiramo drugačije nego druge dijelove tijela", objasnio je Stu Jackson, potpredsjednik košarkaških operacija, svoju odluku u situaciji Bryant - Artest.

Fisher nije bio iste sreće zbog udarca Luisa Scole kojim ga je srušio na pod. Odluka je vodstva NBA kako je Fisher nedvojbeno zaslužio suspenziju pa će Lakersi biti itekako oslabljeni u trećoj utakmici u Houstonu protiv Rocketsa.

Ni Rafer Alston nije prošao bolje zbog šamaranja Eddiea Housea: "Ovdje nismo mnogo razmišljali jer su pravila jasna - svaki igrač koji zamahne rukom, bez obzira da li otvorenom ili zatvorenom šakom i da li je ruka dodirnula igrača - suspendiran je na jednu utakmicu. To je ono što je Rafer napravio", objasnio je Jackson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!