Nogomet

"Dobri igrači su pobjednici"

Vid Horvat • petak, 08.05.2009.
"Dobri igrači su pobjednici"
Foto: Sandro Donda

Menadžer Celtica osvrnuo se na sutrašnji Old Firm protiv ljutih gradskih rivala. Gordon Strachan misli da će to biti još jedan klasični derbi, tradicija koja u Škotskoj donosi poseban naboj prije dvoboja Celtica i Rangersa. Ili da jednostavno kažemo borbu za novog prvaka...

Old Firm je među najpoznatijim nogometnim derbijima, možda ne po igri, ali definitivno po svemu ostalom. Rivalitet koji je kroz povijest obilježio mnogo lijepih, ali i ružnih trenutaka. Dvoboj katoličkog Celtica i protestantskog Rangersa, posebno zanimljivih klubova i velikih kolonija navijača, ne samo diljem Otoka, nego i svijeta.

Utakmica se igra oko podneva ili kako bi to Britanci nazvali, za vrijeme lunchtimea, naime, nekad je bilo večernjih derbija, ali su premješteni na popodnevni termin. Možete pogađati zašto. Rangersi dočekuju Celtic na svom Ibroxu s bodom zaostatka i treba ima pobjeda kako bi ostali u utrci za prvaka.

"Dobri igrači pobjeđuju utakmice. Prošli put na Ibroxu za pobjedu je zabio Scott MacDonald, a ranije ove sezone Mendes je njima donio slavlje", izjavio je Gordon Strachan. "Pobijedimo li, imat ćemo prednost do sljedeće utakmice, u suprotnom će oni biti u boljoj poziciji", rekao je menadžer Bhoysa.

Celticu će nedostajati nekoliko prvotimaca. U zadnjoj liniji neće biti McManusa i O'Dea, dok je napadač Scott Brown suspendiran. Veseli povratak veznjaka Barryja Robsona, ali on nije igrao ozbiljnu utakmicu još od veljače ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!