Nogomet

Chelsea čeka odluku Uefe

Vid Horvat • petak, 08.05.2009.
Chelsea čeka odluku Uefe
Foto: EPA

UEFA će u roku tjedan dana donijeti odluku o spornoj utakmici polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone. Naime, treba vidjeti koja će biti disciplinska odluka donesena u vezi neprimjerenog ponašanja igrača Bluesa prema norveškom sucu...

Poslije utakmice bilo je puno komentara na račun norveškog djelitelja pravde, a spomenuti sudac morao je pod policijskom pratnjom napustiti Otok. Službeni stav Chelseaja su četiri pritužbe na nedosuđene jedanaesterce.

Barca je upravo rezultatom 1:1 izborila polufinale, ali ostalo je mnogo trakavica iza tog susreta. Sudac Tom Henning Ovrebo danas je podnio izvještaj cijele utakmice izvršnim organima Uefe. Ne treba spominjati kako je bilo dosta ružnih scena nakon posljednjeg zvižduka.

"Treba prikupiti sve potrebne dokaze", rekao je izvor blizak Uefi. Dalje stoji kako će sigurno biti neke kazne, ali o nekim konačnim rješenjima sada je teško raspravljati. Najveće kazne prijete Michaelu Ballacku zbog bliskog susreta u zadnjim minutama utakmice i Didieru Drogbi, zbog ponašanja kod tunela pri izlasku s terena.

Branič Chelseaja Bosingwa mogao bi biti novčano kažnjen radi izjava poslije utakmice, najviše zbog riječi "lopov" i "kupljena utakmica", dok nisu prošle nezapaženo niti kritike kapetana Johna Terryja.

"Drogba bi mogao biti kažnjen s nekoliko utakmica neigranja", izjavio je Uefin glasnogovornik. "Mi nikada ne komentiramo suđenje", dodaje on. Potvrđeno je i to da od strane Barcelone nije primljena nikakva žalba. Naravno, nije bilo nikakvog komentara Katalonaca na crveni karton Erica Abidala.

Svjesni su u Barceloni kako nisu odigrali dobro i prošli su samo zahvaljujući Norvežaninu. Bila to urota ili ne, promjene više nema te će ostati velika zagonetka što je bio razlog takvom suđenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!