Vodeni sportovi

Oxford potvrdio pobjedu i u Splitu

Sportnet • subota, 09.05.2009.
Oxford potvrdio pobjedu i u Splitu

Osmerac Oxforda po drugi je put ove godine pobijedio Cambridge. Kao i u legendarnoj utrci na Temzi, veslači Oxforda nadvisili su svoje vječne suparnike i na regatnoj stazi u Splitu, u sklopu 8. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje...

Na regatnom polju u Spinutu održana je osma po redu Sveučilišna regata Sveti Duje. Nastupilo je 13 sveučilišnih, 5 fakultetskih i dvije ženske posade. Osim iz Hrvatske, u Split su došli veslači iz Milana, Budimpešte, Novog Sada i po peti put zaredom najbolje posade Oxforda i Cambridgea.

U finalu 8. Međunarodne veslačke utrke Sveti Duje Oxford je za dvije sekunde brže izvleslao kilometar dugu dionicu od posade Cambridgea, dok je treće mjesto osvojila sveučilišna posada Splita 1.

"Vrlo uzbudljiva utrka, lijepo vrijeme i bonaca, sjajna organizacija i puno studenata na ovoj regati. U Splitu sam na ovoj regati prvi put i moram reći da sam ja, kao i engleske kolege veslači oduševljen ovim gradom, suncem i sjajnom organizacijom. Jasno, vraćamo se i dogodine", izjavio je štroker Oxforda, naš Ante Kušurin.

U B finalu najbolja je bila Rijeka, drugo mjesto osvojila je posada Dubrovnika dok je treći na cilj došao osmerac Zadra.

U nedjelju u podne u Gradskoj luci održat će se revijalna utrka legendi Oxforda, Cambridgea i Splita. Dužina staze u luci je 220 metara a svi posjetitelji na splitskoj Rivi moći će uživo pratiti ova veslački spektakl.

"Engleze više nije potrebno nagovarati da dođu u Split, oni od početka godine pitaju kad ćmo u Hrvatsku. Oni u Splitu zaista uživaju, kupaju se, igraju picigin, jedre, idu na izlet i još se jednom nađu na startu regate koju iznimno cijene. Ovo je tradicija, svake godine je sve ljepše", potvrdio je još jedan Hrvat, legenda Oxforda Luka Grubor.

Sportnet.hr je medijski pokrovitelj 8. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje u Splitu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!