Nogomet

"Nećemo propustiti ovu priliku"

Ivana Jurica • nedjelja, 10.05.2009.
"Nećemo propustiti ovu priliku"
Foto: Martina Japundžić

Dinamo je sa Šubićevca posve zasluženo odnio sva tri boda napravivši time i jedan od posljednjih koraka prema obrani naslova prvaka. Razumljivo je stoga bilo veselje u taboru Narančastih nakon utakmice. S druge strane domaći trener Ivica Kalinić bio je razočaran...

"Sretan sam što smo prošli Šibenik. Naravno da sam se pribojavao ove utakmice, znamo kako je tu teško igrati. Teren me je malo prevario. U uvodu utakmice mislio sam da je u boljem stanju, ali pokazalo se da nije tako što je onemogućilo brzu pas igru pa smo imali problema. Drugi problem koji nam se dogodio je nedostatak koncentracije. Mi iz tolikog broja prilika moramo jednostavnije riješiti utakmicu. Da smo prije riješili utakmicu vjerojatno se ne bi dogodile povrede Kovača i Slepičke", u uvodu će trener gostiju Krunoslav Jurčić.

Nakon utakmice u Vinkovcima Jurčić je kazao da ta pobjeda znači titulu. Pitali su ga novinari što onda znači pobjeda na Šubićevcu: "Ova pobjeda znači još jedan korak prema tituli prvaka. U Vinkovcima sam u povišenom emotivnom stanju rekao da preokreti znaju prebaciti nešto u glavama igrača prije svega. To zna izazivati pozitivnu reakciju i to se kod nas dogodilo."

"Ja čak neću ići na priču o tri utakmice do kraja prvenstva. Ja idem na iduću utakmicu, a to je Hajduk u kupu. Potrebna nam je maksimalno brza regeneracija. Na tome ću inzistirati večeras, da se što prije oporavimo. Dolazi Hajduk u srijedu, moramo dati sve od sebe, igramo prvu utakmicu kod kuće i ja se iskreno nadam da će Maksimir biti pun. Nadam se da naši navijači prepoznaju želju i volju ovih momaka", bacio je trener Dinama pogled i na ono što njegovu momčad očekuje sljedećeg tjedna.

Domaći trener Kalinić teško je pronalazio riječi kojima bi opisao igru svoje momčadi: "Kako smo igrali dobro smo i prošli. Ovo nisu oni ratnici od jeseni, ovo nisu ratnici s početka proljeća. Imamo puno problema. Stvarno blijeda predstava. To jednostavno nije Šibenik."

O razlozima loše igre svoje momčadi Kalinić kaže:

Igru Dinama Kalinić je vidio ovako: "Možemo to tumačiti na dva načina. Jako dobro što se tiče Dinama, a mi smo igrali jako slabo. Sad kako tko hoće to tumačiti. Dinamo dobar, mi slabi. Sad je li to njihova prava snaga ili naša slabost to treba vidjeti, analizirati."

Vidljiv je kod Šibenika bio izostanak Govića, ali nije prvi put ove sezone da Kalinićeva momčad igra nekompletna: "Ozljede su nas tijekom cijele sezone dobrim dijelom i dotukle. Ozljede na koje mi jednostavno ne možemo djelovati. Mehaničke ozljede, lomovi, operacije. Puno se stvari nagomilalo, tu su i kartoni. Čini mi se, ne bih htio biti zloguki prorok, da smo počeli pucati lagano. Mislim da je ovo maksimum maksimuma ove momčadi što je napravila."

Zadovoljan je nakon utakmice bio i Sinjanin Hrgović: "Sigurno da nećemo propustiti ovu priliku. Imamo sedam bodova prednosti i nadam se da će tako ostati i večeras. Dosta teške utakmica, a i vrijeme je bilo teško. Stvorili smo na početku tri – četiri stopostotne prilike, nismo zabili. Šteta. Ali na kraju zasluženo slavimo u Šibeniku."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!