Nogomet

Porto nedodirljiv u Portugalu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.05.2009.
Porto nedodirljiv u Portugalu
Foto: EPA

Nogometaši Porta postali su prvaci svoje zemlje i četvrti put zaredom. Nedjeljnom su pobjedom pobjegli Sportingu na nedostižnih šest bodova viška, a još uvijek imaju priliku osvojiti i drugi domaći trofej...

Da Portu u Portugalu nema premca dokazali su njegovi igrači u nedjelju u susretu protiv Nacionala iz Madeire. Minimalnom su pobjedom osigurali naslov najbolje momčadi u svojoj državi, i to četvrti uzastopni put, odnosno 24. put ukupno.

Strijelac jedinog, pobjedonosnog pogotka pred 50 tisuća ljudi bio je Bruno Alves u 48. minuti. Portugalski kapetan iskoristio je dobro izveden udarac iz kuta Raula Meirelesa i obradovao prisutne navijače te produžio Portov niz nepobjedivosti na domaćim terenima na 21 utakmicu.

Drugoplasirani Sporting dva kola prije kraja prvenstva ima 60 bodova, šest manje od Porta, ali nogometaši sa stadiona Dragao imaju bolji međusobni omjer s konkurentima iz Lisabona.

Finale portugalskog kupa igra se 31. svibnja, a Porto će se dvostruke krune pokušati domoći protiv ekipe Pacos Ferreire.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!