Nogomet

UEFA donijela odluku o žalbama

Vid Horvat • ponedjeljak, 11.05.2009.
UEFA donijela odluku o žalbama
Foto: EPA

Kako je i bilo očekivano UEFA je potvrdila suspenziju igraču Manchester Uniteda Darrenu Fletcheru. Prekršaj nad Cescom Fabregasom zbog kojeg je zaradio crveni karton, Škotu je oduzelo finale Lige prvaka. Uz to, utakmicu u Rimu morati će propustiti i Barcelonin dvojac.

UEFA je donijela odluku u slučaju veznjaka Crvenih vragova, a Fletcher će morati zbog toga propustiti finale u Rimu. Sudac Roberto Rosetti kaznio je Škota crvenim kartonom zato što je bio posljednji igrač obrane. Kako je snimkama utvrđeno da je odluka ispravna, igrač Manchestera moći će sudjelovati na posljednjoj europskoj utakmici samo kao gledatelj.

Barca je također pokušala utjecati na promjenu odluke za Erica Abidala i Dani Alvesa, ali to je prošlo bez uspjeha po Katalonce. "Sva tri igrača su dobili suspenziju od jedne utakmice i to će se primijeniti u finalu Lige prvaka", stoji u priopćenju Uefe.

Kao razlog takvim odlukama navode se čiste formalnosti i nepoštivanje pravila žalbi. "Stegovna komisija zaključila je da žalba nije donesena u roku od 24 sata, kao što je navedeno u propisima i da su automatski odbijene jer nemaju osnovu za razmatranje", objasnila je Uefa.

Tako se potvrdilo ono što je bilo više-manje poznato i sada se još očekuju kazne za igrače Chelseaja. No, njima prijete puno drastičnije sankcije i po nekoliko utakmica suspenzije. Odluka bi trebala biti donesena tijekom ovog tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!