Košarka

Howard iskritizirao trenera

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 13.05.2009.
Howard iskritizirao trenera
Foto: EPA

Nakon poraza Orlanda Magica protiv Boston Celticsa, u petoj utakmici serije, centar Magica, Dwight Howard, imao je ponešto za reći o igri svoje momčadi i načinu na koji je trener Van Gundy upravljao utakmicom.

Momčad Orlando Magica, dovela se ovim porazom na rub doigravanja, s obzirom da je Celticsima (3-2) sada dovoljna jedna pobjeda u dvije utakmice kako bi se plasirali u finale Istočne konferencije.

Ta činjenica nije baš dobro sjela startnom centru i prvom igraču Magica, Dwightu Howardu.

U porazu 92:88 u kojem je njegova momčad prosula vodstvo od 14 razlike u zadnjoj dionici utakmice, Howard je imao tek 10 šuteva prema košu, zabivši 12 poena (5/10).

"Obrambeno moram biti agresivniji, a u napadu moram dobiti loptu. Mislim da nećeš pobijediti puno utakmica ako ti igrač u reketu dobije tek 10 šuteva. Dopusti mu da bude dominantan", objasnio je Howard.

Howard nije uputio loptu prema košu u zadnjih šest minuta: "Teško se pokrenuti i imati puno šuteva, ako ne dobivaš dovoljno loptu. Moramo biti bolji u tome."

Howard smatra kako je trener Stan Van Gundy trebao zadržati određene igrače na terenu, u trenucima kada je napad dobro funkcionirao:

"Treneri moraju prepoznati kada na terenu nešto funkcionira. Držati se toga. Čak i ako je tek polovica startera na terenu. Ne treba samo stavljati igrače kojima najviše vjeruješ. Trebaš vjerovati svakome", izrazio je svoje mišljenje Dwight Howard.

Trener Van Gundy je, s druge strane, bio nezadovoljan tempom kojim je njegova momčad igrala nakon što stekli kontrolu nad rezultatom. Smatra kako su previše usporili igru i kako ih je to koštalo konačnog poraza. Postavlja se pitanje tko je kriv za odabir šuteva u zadnjoj dionici utakmice? Orlando nije izgledao kao momčad koja ima igrača odluke pa su šutevi bili poprilično nerezonski, iz neizgrađenih akcija.

Howard do sada nije imao značajnijih medijskih istupa ove prirode, ali sinoć očito nije mogao prešutjeti ono što se događalo na terenu. Izjave Howarda, trenutno najdominantnijeg centra lige, podsjećaju na one Shaquille O'Neala, iz doba kada je u dresu Lakersa harao ligom. Upravo je O'Neal ranije ove sezone imao verbalnih razmirica s Van Gundyjem, spomenuvši između ostalog i kako nije sposoban voditi momčad u doigravanjima, te da će ih razočarati zbog svojih paničnih ispada.

Jesu li riječi O'Neala bile proročanske i kako će se Orlando nositi sa Celticsima i kontroverznom unutar momčadi, ostaje nam vidjeti u šestoj utakmici serije, koja slijedi u noći sa četvrtak na petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!