Automoto

U petak konačna potvrda Delte

Goran Markuš • srijeda, 13.05.2009.
U petak konačna potvrda Delte

Iako je održavanje Delta relija još uvijek pod upitnikom na današnjoj konferenciji za medije vodeći ljudi HAKS-a i AK Delte najavili su 36. izdanje naše najprestižnije automobilističke utrke koja je već drugu sezonu uzastopce u kalendaru Europskog Rally Prvenstva...

Uz veliku pomoć Grada Zagreba tradicija duga 35 godina vrlo vjerojatno će se nastaviti i 28. svibnja kada ispred najljepše i najveće zagrebačke sportske dvorane, Arene, starta 36. INA Croatia Delta rally kao treća stanica ERC Prvenstva i prva utrka Međunarodnog Prvenstva Hrvatske.

Na press konferenciji kojoj je prisustvovao neočekivano velik broj medijskih predstavnika vodstvo HAKS-a i AK Delte izašli su sa informacijama kako o sportskom tako i o onom bolnom, financijskom aspektu ovosezonskog izdanja INA Croatia Delta relija.

Naime, tradicionalni glavni sponzor Delte, INA, još uvijek nije isporučila i službeno prihvaćanje sponzorstva ovosezonskog izdanja natjecanja zbog čega su pojedinci iz uprave HAKS-a, kako bi spasili najveće i najstarije automobilističko natjecanje u Hrvata, odlučili privatno pozajmiti organizaciji potrebnu svotu novca kako bi bilo moguće uopće organizirati 36. Deltu.

Ipak, ukoliko INA odbije sponzorstvo dotični će se naći u vrlo nezahvalnoj situaciji i ukoliko će uistinu htjeti da do Delte i dođe njihova pozajmica pretvorit će se u donaciju. Alternativa tome je otkazivanje relija, no takvim potezom FIA-a bi u najmanju ruku bila razočarana uslijed čega bi bilo teško u dogledno vrijeme, ako uopće ikada više zamisliti automobilističko natjecanje ovakvog ranga u Hrvatskoj.

Svakako valja napomenuti i da kako za sada stvari stoje INA je pred potpisom sponzorstva i ovog petka trebala bi nam stići i javna objava nakon koje ćemo napokon moći sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da će i 36. izdanje Delte zaživjeti.

Također, valja napomenuti kako je u ime HRT-a, ali i u ime kolega iz ostalih redakcija Ivica Blažičko obećao punu medijsku potporu Croatia Delta reliju koji se i dalje nada Svjetskom Rally Prvenstvu u Zagrebu - naravno, u neka povoljnija vremena...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!