Nogomet

Srna igrač polufinala

Maja Giljanović • četvrtak, 14.05.2009.
Srna igrač polufinala
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna najzaslužniji je što je Dynamo još jednom izgubio od svog najvećeg rivala. Bivši je hajdukovac u 83. minuti polufinala Kupa šutirao, golman prvaka je kratko odbio, a Lewandowski je loptu pospremio u Dynamov gol...

Darijo Srna predvodio je svoju momčad u polufinalu Kupa i baš je njegov udarac sedam minuta prije kraja presudio Dynamu jer je Mariusz Lewandowski samo dokrajčio Stanislava Boguša koji je na jedvite jade zaustavio projektil hrvatskog reprezentativca.

Srna je i službeno proglašen igračem utakmice na Olimpijskom stadionu u kojoj su protiv Rudara istrčali Ognjen Vukojević (90 minuta) i Goran Sablić (izašao u 16.).

Lanjski naslov (2:0 protiv Dynama u finalu) Šahtar će braniti protiv prvi put u svojoj povijesti (1955.) finalista Vorskle iz Poltave, koja je golovima Vasila Saška iznenadila Metalist iz Harkiva.

Druga pobjeda protiv Dynama (2:1 u Donjecku u polufinalu Kupa Uefe) u samo tjedan dana bitna je i u svjetlu samopouzdanja Lucescuovih igrača tjedan dana prije finala Kupa Uefe protiv Werdera u Istanbulu.

Kup, polufinale:
Šahtar - Dynamo 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!