Nogomet

Barcelona i Real vrbuju mladog Japanca

Borna Rupnik • petak, 15.05.2009.
Barcelona i Real vrbuju mladog Japanca
Foto: Sandro Donda

Brojni španjolski klubovi, uključujući i Barcelonu i Real, zainteresirali su se za mladu zvijezdu japanskog nogometa, Shinjija Kagawu. Vezni igrač Cerezo Osake još razmišlja kome se prikloniti...

Čini se da 20-godišnji nogometaš Cerezo Osake, Shinji Kagawa, pred sobom ima blistavu budućnost. Probu mu nude španjolski divovi Barcelona i Real Madrid, a prate ga i drugi španjolski klubovi poput Atletico Madrida i Espanyola.

"Španjolska liga mi je najdraža jer njihov napadački mentalitet odgovara mom stilu igre", naglasio je Kagawa obostrane simpatije. Jedina prepreka njegovom odlasku je uprava kluba, koja ga neće olako pustiti, iako obećava da će voditi računa o mladićevim željama.

"Shvaćamo da je njegov san zaigrati u Europi i ima našu punu podršku. Razmotrit ćemo sve ponude koje bi mu mogle pomoći u napretku", izjavio je predsjednik kluba Nobuyoshi Fujita.

A Kagawin cilj nije samo zaigrati na Starom kontinentu, već želi ostaviti trag i u elitnom europskom natjecanju: "Cilj mi je jednoga dana zaigrati u Ligi prvaka. Pruža mi se sjajna prilika".

No, preseli li na Camp Nou ili Santiago Bernabeu, čeka ga strahovito jaka konkurencija i morat će proliti mnogo znoja ne bi li se izborio za mjesto u sastavu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!