Nogomet

"Otići ću uzdignute glave"

Borna Rupnik • petak, 15.05.2009.
"Otići ću uzdignute glave"
Foto: Davor Sajko

Najbolji pojedinac prvog finalnog susreta Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamov napadač Mario Mandžukić, iznio je danas svoja razmišljanja o toj utakmici, kao i o bližoj i nešto daljoj budućnosti, odnosno nastavku svoje karijere...

Titula igrača utakmice na trećem ovogodišnjem vječnom derbiju Dinama i Hajduka bez ikakve je dvojbe pripala Mariju Mandžukiću, koji je dva puta zatresao splitsku mrežu i iznudio dva isključenja za igrače Hajduka.

Njegova se forma uzdiže paralelno s Dinamovom. "U posljednje vrijeme pokazujemo svoju pravu snagu. Tako trebamo stalno izgledati i pobjedom nad Slavenom možemo ponovno osvojiti naslov prvaka", rekao je Mandžukić u uvodu.

Pritom ga eventualna titula prvog topnika lige ne opterećuje: "Ako bude, bit će. Već sam naglašavao da je najvažnije da pobjeđujemo, naravno da ću dodati ako je netko od mojih suigrača u boljoj pozicji".

Atmosfera u momčadi, pa i oko nje, neusporedivo je bolja nego početkom godine, a Mandžukić vjeruje da će to privući publiku na proslavu naslova prvaka: "Atmosfera u svlačionici je odlična, dugo nije bila takva. Osmijeh nam ne silazi s lica, što je veliki plus. Nadam se da ćemo u nedjelju zajedno s velikim brojem navijača osvojiti prvenstveni trofej".

Time bi se prvenstvo rasplelo i prije posljednje utakmice na Poljudu, koja je dugo bila najavljivana kao odlučujuća. Međutim, Dinamov adut tvrdi na nije vjerovao da će tome tako i biti: "Imali smo bolji raspored, a trener nam je usadio vjeru da ćemo napornim radom i treningom biti prvi. Zato nisam mislio da će se pitanje prvaka rješavati tek na Poljudu".

Zagreb je konačno zahvatio i dašak plave euforije, a sutra će od 11 sati Dinamovci dijeliti ulaznice za Slaven Belupo na Trgu bana Jelačića. Dio će ostati i za nedjelju, a svi se gledatelji pozivaju da dođu u plavim majicama.

Poštovanje prema Slavenu je nužno, dodaje Mario: "Dobri su, imaju odlične igrače, a jako cijenim njihovog trenera. Uvjeren sam da će nam pokušati pokvariti slavlje, no mi smo jači i to moramo dokazati".

Mandžukić je u posljednje vrijeme često žrtva pojedinih oštrih startova, a nakon dvoboja s Hajdukom završio je i na šivanju. "Nije ništa opasno. Doduše, moglo bi mi smetati kod uklizavanja. Ali imam ja svoje male kostobrane koji su me spašavali. Žilav sam i nadam se mi se ništa ozbiljnije neće dogoditi"., rekao je Mandžukić, osvrnuvši se i na Marićevo suđenje.

"Htio bih pohvaliti suca jer mislim da je bio fenomenalan. Da je više takvih poput njega igrao bi se bolji nogomet, zbog čega bi tribine bile punije", tvrdi Dinamov napadač.

Na red je došlo i pitanje o napuštanju Maksimira i odlaska u neki drugi klub. "Ne mogu glumiti da ne razmišljam o tome", iskren je Mandžukić i nastavlja: "Tu sam odigrao neke sjajne utakmice i sretan sam što sam to pružio Dinamu. Kada budem odlazio, želim otići uzdignute glave, uz saznanje da sam nešto napravio za klub".

Vremenski okvir svog odlaska nije želio posebno komentirati: "To se može dogoditi i sada, i u prosincu, i kasnije". Što znači da je upitno hoće li biti dio novog Dinamovog izleta u Europu, ali vjeruje u uspjeh, koji kao i mnogo puta do sada, umnogome ovisi o ždrijebu: "Mislim da ovakav Dinamo može igrati u Europi. To je jedini ispravni način razmišljanja. Mladi smo i svašta se može zbiti".

A u međuvremenu hrvatsku nogometnu reprezentaciju pod vodstvom Slavena Bilića očekuje možda i ključna utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. "Uvijek sam se nadao da ću igrati u prvom sastavu Hrvatske. Na meni je da dobro igram, a o ostalome odlučuje Bilić. Zaigram li protiv Ukrajine od prve minute, dat ću sve od sebe", zaključio je Mandžukić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!