Automoto

Kiša pokvarila prvi trening

Matej Milanović • petak, 15.05.2009.
Kiša pokvarila prvi trening
Foto: EPA

Danas je odrađen prvi trening za Veliku nagradu Francuske koja se vozi kod Le Mansa. Prvi je danas iznenađujuće bio Andrea Dovizioso, no kiša je pokvarila planove organizatorima i vozačima, prekinuvši praktički treninge na pola. Casey Stoner je bio drugi, a ostali favoriti za naslov, Pedrosa, Rossi i Lorenzo bili su peti, šesti i sedmi.

Prvi trening Velike nagrade Francuske u MotoGP-u prekinut je na polovici, nakon samo pola sata zbog kiše. Zbog tog je razloga teško uzeti današnje rezultate kao neke ozbiljne pokazatelje onoga što nas čeka u iduća dva dana.

Ipak, prvo mjesto je danas zauzeo Andrea Dovizioso. Talijan je pomalo iznenađujuće bio najbrži na francuskoj stazi pored Le Mansa. Od vozača koji se bore za naslov najbolji je bio Casey Stoner koji je zaostao manje od desetinke za talijanskim vozačem.

Daniel Pedrosa bio je peti, odmah za njim, barem po poziciji, Valentino Rossi. Doktor je međutim zaostao više od šest desetinki za prvim, i skoro tri za Pedrosom.

Jorge Lorenzo bio je sedmi. Nicky Hayden, bivši prvak svijeta pokazuje da se nikako ne može naviknut na stil vožnje kojeg zahtjeva Ducati, pa je tako i danas bio tek 15.

Osim Doviziosa iznenađenje dana je Randy De Puniet koji počinje skupljati jako dobre i konstante rezultate. Francuz se sigurno neće ugurati u borbu za naslov, niti u onu za jedno od prva tri mjesta na kraju godine, ali mogao bi biti peti, a možda i četvrti, što bi obzirom na motor i očekivanja pred sezonu bio veliki uspjeh.

Nakon početka kiše natjecanje je nakratko prekinuto, a zatim nastavljeno. Tek je nekoliko vozača izašlo po mokroj stazi i nisu uspjeli poboljšati svoje rezultate. Vozači i publika će se nadati da će idućih dana vrijeme biti bolje, no vremenske prognoze za nedjelju predviđaju kišu oko Le Mansa.

MotoGP, Velika nagrada Francuske, prvi trening:
1. Andrea Dovizioso (ITA/Repsol Honda) 1:36.136
2. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0.058
3. Randy De Puniet (FRA/LCR Honda) +0.157
4. Chris Vermeulen (AUS/Rizla Suzuki) +0.165
5. Daniel Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0.340

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!