Automoto

Edwards juri, Rossi pritajen, Gibernau polomljen

Maja Giljanović • subota, 16.05.2009.
Edwards juri, Rossi pritajen, Gibernau polomljen
Foto: EPA

Posljednji trening prije kvalifikacija Velike nagrade Francuske osvojio je Colin Edwards ispred Danija Pedrose i Jorgea Lorenza, Valentino Rossi je samo 11., a Sete Gibernau je slomio ključnu kost...

Yamaha je ispred sviju, ali "pogrešna" - Tech3Yamaha veterana Colina Edwardsa, dok su Fiat Yamahe Jorge Lorenza i Valentina Rossija zauzele treće i 11. mjesto.

Teksašanin koji je prošle sezone u Le Mansu zaslužio pobjednički podij jutros je krug odvezao u vremenu 1:34.996 i na drugom mjestu ostavio Hondinog Danija Pedrosu (1:35.443). Top 5 su izborili još i Casey Stoner (Ducati) i najbrži na prvom treningu Andrea Dovizioso (Honda).

U Top 10 (iznad 1:36) su se ubacili Chris Vermeulen i Loris Capirossi na Suzukijima, Randy de Puniet (LCR Honda), James Toseland (Tech3) i Marco Melandri (Hayate Racing).

Svjetski prvak Rossi je bio nekarakteristično pritajen - Talijan je bio sekundu i pol sporiji od svog bivšeg momčadskog kolege Edwardsa i osvojio 11. mjesto, a najgore se proveo Sete Gibernau - španjolski je veteran 15 minuta prije kraja treninga spektakularno izletio, slomio ključnu kost i čim prije će ga prevesti u Barcelonu na operaciju.

Le Mans, drugi trening:
1.Edwards (SAD, Tech3Yamaha) 1:34.996
2.Pedrosa (Španjolska, Honda) +0.447
3.Lorenzo (Španjolska, Fiat Yamaha) +0.470
4.Stoner (Australija, Ducati) +0.502
5.Dovizioso (Italija, Honda) +0.728
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!