Rukomet

Zagrebu 16. pokal Kupa

Ivana Strahija • subota, 16.05.2009.
Zagrebu 16. pokal Kupa
Foto: Davor Sajko

Pobjedom nad Medveščakom Zagreb CO po 16. je put ponio kući pehar pobjednika hrvatskog Kupa. Kad se zna da je do sada odigrano 18 finala, jasna je premoć zagrebačkih rukometaša.

Današnje je finale bilo kao i sva ostala posljednjih godina. Na žalost, bez realne šanse "onog drugog" protivnika da ozbiljno ugroze osvajanje titule najboljem hrvatskom rukometnom klubu, Croatia osiguranju.

Bila je za očekivati i visoka razlika, koju su s 37:20 nad Medveščakom Zagrepčani i potvrdili.

Od polufinalnih utakmica također jedna "dosadna", jer je Metković, koji je uzgred rečeno dva puta odnio pehar Kupa, bio predodređen za poraz. CO Zagreb slavio je s 33:21.

Najzanimljiviji je svakako bio susret Pipa i Medveščaka, koji je samo jednim golom viška odnio Medveščak. Čini se da su Čakovčani podcijenili protivnika.

Za Čakovčane je susret počeo dobro, posebice u prvih 15 minuta vladali su parketom u Dubrovniku. Međutim, neobjašnjivo su tada stali i dozvolili Medveščaku da ode na +3 (10:7), a poluvrijeme završava slično.

U drugom dijelu opet početkom bolji Pipo, dolazi do 12:13 i samo je sedmerac Pažin trebao realizirati za izjednačenje, no on u tome nije uspio. Medveščak radi +3, da bi u posljednjim minutama ponovno bilo napeto i neizvjesno, no na 20:21, i sa loptom u svom posjedu, Čakovčani ne mogu zabiti gol.

Hrvatski rukometni kup, polufinale:
Croatia osiguranje - Metković 33:21
Perutnina Pipo IPC - Medveščak 20:21

Finale:
Croatia osiguranje - Medveščak 37:20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!