Nogomet

Efikasno u razigravanju

Vedran Babić • subota, 16.05.2009.
Efikasno u razigravanju
Foto: EPA

Iako je regularni dio Eredivisie završen prošloga vikenda, četiri nizozemska prvoligaša još moraju odmjeriti snage u borbi za posljednje mjesto koje vodi u novonastalu Europsku ligu sljedeće sezone.

Groningen (6.), Feyenoord (7.), NAC (8.) i Utrecht (9.) četiri su kandidata za jedno mjesto u 2. pretkolu Europske lige. Večeras je u prvim utakmicama polufinalnog razigravanja NAC s 3:2 nadvisio Feyenoord, dok su Utrecht i Groningen odigrali 3:3.

U Bredi su svi pogoci pali u drugih 45 minuta, a domaćini su u razmaku od 56. do 60. minute poveli 2:0 pogocima Pendersa i Gortera. Na 2:1 smanjio je s bijele točke veteran Roy Makaay u 69., da bi u 83. na 3:1 povisio Matthew Amoah.

Drugi pogodak Feyenoorda u gostima postiže u samoj završnici, tri minute prije isteka vremena, Jon - Dahl Tomasson, također iz najstrože kazne.

U drugoj utakmici prvo ime bio je švedski reprezentativac Marcus Berg, čiji je hat-trick uvelike pomogao Groningenu u misiji plasmana u finale razigravanja.

Utrecht je triput vodio, no gosti su se svaki put vratili u susret. Berg je na konačnih 3:3 izjednačio u 75. minuti.

Uzvratni susreti su na rasporedu u četvrtak, a podsjetimo još jednom i na one klubove s vrha ljestvice koji su već izborili izlaz u Europu dogodine. Prvak AZ direktno će nastupiti u skupinama Lige prvaka, dok će drugoplasirani Twente ići u 3. pretkolo istog natjecanja.

Trećeplasirani Ajax i četvrtoplasirani PSV idu u posljednje, 4. pretkolo Europske lige, a peti Heerenveen u 3. pretkolo.

Eredivisie, prve utakmice razigravanja za Europsku ligu: NAC - Feyenoord 3:2, Utrecht - Groningen 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!