arhiva

U odmoru je spas

Dario Dodić • nedjelja, 17.05.2009.
U odmoru je spas
Foto: Dario Dodić

Sezoni se bliži kraj i ne mogu reći da nisam sretan zbog te činjenice. Vrijeme je za malo odmora, čišćenje organizma, mentalnu i tjelesnu dijetu, opuštanje živaca i posvećivanje bitnijim stvarima u životu...

No dobro, pretjerujem, nema bitnijih stvari u životu, ali moram priznati da se veselim padu kladiteljskog intenziteta kada Europa ode na kolektivni odmor. Toliko je bilo klađenja u proteklih 9 mjeseci da se više ni ne sjećam što sam radio kada se nisam kladio. Možda sam zurio u sunce ili tako nešto. Sigurno je da sam imao manje sijedih na glavi i manje kila, također u glavi. Sigurno je da sam bio u boljoj malonogometnoj formi i da sam imao čitava oba koljena. Recimo da za to nisu krivi Taylori, Martinsi i Zickleri.

Ali, o čemu ću pisati kada lopine i ostali nogometaši odu na odmor? Morat ću se potruditi, a tko se voli truditi na plus 30? Ja definitivno ne. Da bi stvar bila gora, kako se sezona bližila kraju tako smo kladionice i ja bili u sve gorim odnosima. U biti, kladionice me u zadnje vrijeme vole, ali ne volim ja njih. Jednostavno mi nije išlo, valjda je i to razlog zbog kojeg se veselim odmoru od kladionice.

Aco se pokazao kao čovjek s osebujnim smislom za pogađanje ishoda na kraju sezone. Sreća je naša što smo igrali u tandemu i nekako se uvijek "potrefilo" da jedan od nas pogađa pa smo s malim plusevima završavali dane. Do jučer kada nas je utopila Vitorija Setubal. Nisam utopio samo Acu već i Jozu, koji se prošle nedjelje iskazao kao veliki kladitelj. A gdje je M.S.? Dovoljno je pametan da zna da uz kladionicu treba imati i normalan posao, koji će donositi stalne prihode. I tako to ide - M.S. poduzetnik, Jozo šarmer i tamanitelj kladionice, Aco riječki galeb i Dario, crni Dario.

Ima li života poslije kladionice? Na što će se svesti vikendi kada ne bude strke i žurbe od samog jutra? Što ćete vi raditi po čitave dane? Iskreno me zanima, meni samo izlasci padaju na pamet, ali to moj organizam više i ne podnosi najbolje. Sram me priznati, ali više ne mogu piti ni tri dana zaredom. Posvetiti se ženama? Pa rekao sam da ne očekujem strku i žurbu od samog jutra.

Ima još nade za sljedeći vikend - LEN je naivno odlučio Final Four vaterpolske Eurolige održati u Rijeci, a tko je Sportnetov urednik vodenih sportova? Tako je, naš dragi Mrva. Smiješi nam se posljednja velika avantura ove sezone, morat ćemo se potruditi i učiniti je nezaboravnom. To bi značilo da će netko od nas morati biti trijezan. Kandidate za ovaj posao molimo da se jave u petak ispred barake 5B.

Nije posljednje kolo, ali danas će završiti naše bajno prvenstvo, iako je očito završilo onog trenutka kada je An. dodao Ah.-u. Ili je završilo na Poljudu protiv Varteksa? Eh kad se sjetim koliko je para bilo u igri, koliko smo se nadali da će nas Pezzi razveseliti ponekim golom. Ali ne, tugovali smo zajedno s Torcidom, u idućem kolu se veselili s Jozom, Anasom i Ahmadom. Koliko sam samo puta naivno prognozirao osvajanje bodova za Croatiju Sesvete, nadam se da danas neću ureći drage mi Zagrebaše, koji vole kada igram protiv njih. Nadam se da neću ureći i Dinamovu proslavu naslova prvaka. U biti, prvo ću vidjeti kako će Hajduk odigrati, a onda razmišljati o Dinamu, da ne bi poslije bilo kajanja kada Šibenik uruči titulu Dinamu. Ili sam krivo izračunao?

Hvatam posljednji vlak za kvalitetno ljeto, molim aktere na mojim listićima da budu dobrostivi, realni i darežljivi. Trebat će zaliha do početka nove sezone, a Intertota više nema...

Šestorica veličanstvenih

Hajduk - Šibenik 1
Osijek - Rijeka x2
Cibalia - Varteks 2
Inter Zaprešić - Zadar 2
Zagreb - Croatia Sesvete 1
Dinamo - Slaven Belupo 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!