Automoto

Lorenzo sretan povratkom, Rossi zabrinut

Matej Milanović • nedjelja, 17.05.2009.
Lorenzo sretan povratkom, Rossi zabrinut
Foto: EPA

Jorge Lorenzo jako je zadovoljan što se uspio vratiti u igru za naslov prvaka svijeta današnjom pobjedom. Marco Melandri presretan je što je uspio napokon ostvariti dobar rezultat nakon očajne prošle godine, trećeplasirani Daniel Pedrosa smatra da je možda mogao i više, dok tragičar današnje utrke, Valentino Rossi smatra da treba što prije shvatiti razloge ovako lošeg vikenda...

Marco Melandri prošle je sezone imao katastrofalne rezultate na Ducatiju. Bio je blizu odlasku iz motociklizma čemu je kumovala i ekonomska kriza koja je udaljila Kawasaki iz MotoGP-ja. Ipak na kraju je uspio dogovoriti sa japanskom kućom da si on nađe momčad s kojom će raditi na motoru i rezultati su počeli dolaziti: "Prošla je godina bila devastirajuća za mene i na sportskom nivou i po tome kako su se ljudi odnosili prema meni. Ove godine sam u dobroj momčadi u kojoj se dobro radi. Danas sam zato jako sretan, vrijeme nam je pomoglo."

Danas je završio na drugom mjestu i veoma je zadovoljan time kao što je i sam rekao: "Mislio sam da je poboljšati peto mjesto iz Jereza teško, ali danas je bilo odlično. Imao sam i sreće, no nakon što sam u prvom krugu s gumama za suho nekoliko puta skoro izletio poslije sam uzeo ritam i na kraju mirno vozio da zadržim drugu poziciju. Možda sam krug prerano išao promijeniti motor, ali mislim da nemam za čime žaliti. Ja sam kada sam počeo stizati Lorenza mislio da je on još na gumama za mokro i nadao se da ga mogu stići, no dobro je i ovako."

Treće mjesto je pred sam kraj ostvario Daniel Pedrosa. Španjolac koji je u sve boljoj formi ipak smatra da ima za čime žaliti: "Šteta što sam ušao promijeniti motor malo prerano, kada je staza još bila mokra. Ja sam morao malo usporiti jer nisam znao kako voziti u takvim uvjetima, ali sam nakon nekog vremena dobio na samopouzdanju i uspio doći do postolja, vidio sam da je Dovizioso imao dosta problema s motorom i pokušao sam to iskoristiti."

Jorge Lorenzo današnjom se pobjedom vratio na vrh Svjetskog prvenstva. Španjolac je jako zadovoljan time kako su on i njegova momčad odradili današnju utrku: "Jako sam sretan , jer je ovo bila prva prilika u sezoni da smo morali mijenjati motor, ali dobro smo to izveli i jako sam sretan. Pokazalo se da motor ide dobro i po suhom i po mokrom, a i ja se dobro snalazim na njemu. Promijenili smo motor na vrijeme i pobijedili."

Lorenzo je zatim rekao s kakvim je mentalitetom ušao u ovu sezonu i kakva su mu bila mišljenja nakon što se u Jerezu praktički sam izbacio iz utrke: "Ove godine sam krenuo jako mirno i koncentrirano, no nakon Jereza bio sam jako zabrinut. Mislio sam da je onaj pad zakomplicirao sezonu i da će biti jako teško osvojiti naslov. Na sreću današnji je dan vratio sve u normalu i sada sam ponovno opušten. Valentino je danas pao, ali on će do kraja sezone biti prisutan i treba biti jako oprezni s njime. Ne znam da li sam u ovoj sezoni već spreman za osvojiti naslov, ali ja radim na tome da uskoro budem spreman otići do kraja."

Današnju je utrku prokomentirao i Valentino Rossi koji je bio dosta miran, ali nimalo zadovoljan ovim vikendom u Francuskoj: "Nije bilo dobro. Cijeli vikend nije bio dobar. Imali smo problema, nismo bili kompetitivni, napravili smo pogreške u podešenjima, još na ni vrijeme nije pomoglo. Što se utrke tiče imao sam problema već u četvrtom krugu pa sam odlučio odmah promijeniti motor, nažalost poslije sam pao. Ovog vikenda nisam nikad bio brz kao što sam bio s prošlogodišnjim motorom. Sad treba shvatiti u čemu je problem i to riješiti za Mugello."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!