Košarka

Repeša odustao od Andersona!

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 18.05.2009.
Repeša odustao od Andersona!
Foto: Nikola Movrić

Nije dugo trajalo natezanje na relaciji Jasmin Repeša - Alan Anderson. Hrvatski izbornik odlučio je nakon predugog Andersonovog premišljanja da Amerikanac nije potreban košarkaškoj reprezentaciji...

Izbornik je vrlo korektno odradio cijelu priču oko Andersonovog eventualnog igranja za reprezentaciju, a konačni ishod zadovoljit će veći dio javnosti. Iako se gotovo svi slažu da bi Anderson igrački dobro došao Repešinoj momčadi, reprezentacija ipak nije klub i ne treba "kupovati" igrače da bi došla do uspjeha.

Anderson je nakon otvorenog razgovora s Repešom uzeo stanku za razmišljanje je li spreman žrtvovati ljeta igrajući za reprezentaciju barem do OI 2012, a Repeši je Amerikančevo odugovlačenje dojadilo.

Vezane vijesti

U izjavi koju prenosi službeni site košarkaškog saveza stoji:

"Ne postoji opći konsenzus oko nastupa stranaca za reprezentaciju. Vijest da bi Alan Anderson mogao nastupiti za Hrvatsku nije dobro prihvaćena u javnosti, medijima, a ni među igračima. Stoga sam odlučio staviti točku na i, te završiti čitav slučaj.

Na ovaj potez odlučio sam se zbog mira u kući. Moram napomenuti da su za Hrvatsku željeli zaigrati David Hawkins koji je igrao za Romu dok sam tamo bio trener, te Fred House koji je igrao za Partizan."

Anderson bi igrački bio pojačanje za reprezentaciju, no reakcije javnosti i igrača očito su Repeši bile dovoljne da procijeni kako nije vrijedno riskirati dobru atmosferu dovođenjem Ciboninog krilnog igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!