Ostali sportovi

Cro Cop ponovno u UFC-u

Sportnet • ponedjeljak, 18.05.2009.
Cro Cop ponovno u UFC-u

Ovih dana se u dvorani Mirka Filipovića trenira punom snagom. Nakon višemjesečne stanke i zahtjevnog oporavka od operacije desnog koljena, Cro Cop je ponovno spreman za nastupe u slobodnoj borbi...

Svi problemi s ozljedama koji su mučili Mirka Filipovića u posljednje dvije godine sada su, srećom, prošlost i Cro Cop se okreće nastavku svoje karijere s velikom dozom optimizma.

"Osjećam se dobro, oporavak teče po planu i intenzitet treninga se bitno pojačao. Nikada u svojoj karijeri nisam imao veću želju za dokazivanjem. Još jednom ću se popeti na vrh ili ću umrijeti pokušavajući."

Sljedeći Mirkov nastup zakazan je za 13. lipnja, a mjesto radnje bit će UFC oktogon, kojeg Mirko ne pamti po dobrom.

"Odlučio sam se za ponovne nastupe u američkoj organizaciji UFC zbog toga što UFC trenutno u svijetu ima najjaču konkurenciju u teškoj kategoriji. Moj sljedeći protivnik je Mustapha Al-Turk. Prva tri nastupa u UFC-u su bila jako loša, to jednostavno nisam bio ja. Povratkom u kavez želim svima dokazati da se još uvijek mogu uspješno boriti na najvišoj razini, u kavezu ili ringu, nebitno gdje", dodaje oporavljeni Cro Cop.

Borba na UFC 99 priredbi bit će prvi ovogodišnji Cro Copov nastup, a do kraja godine Mirka ćemo gledati još barem dva puta.

"Teško je govoriti o konkretnim planovima u nastavku godine, no svakako bih htio nastupiti još minimalno dva puta nakon borbe u lipnju. Nadam se borbama s dobrim protivnicima, preko kojih bi došao u priliku boriti se za najprestižniji naslov u teškoj kategoriji. Međutim, zasad ću se fokusirati samo na prvu borbu, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti sljedeće na meniju."

Čelnici UFC-a uputili su pozivnicu Cro Copu iako je teškaški program na UFC-u 99 već bogat. Naš borac zahvaljuje američkim organizatorima: "Zahvaljujem UFC-u i Dani Whiteu na interesu i pozivu da se ponovno borim pod okriljem UFC-a. Ostao sam im zaista dužan u svojim prvim nastupima i sada ću im se odužiti na najbolji mogući način."

Sve novosti glede karijere Cro Copa možete pratiti preko službene Internet stranice www.mirko-crocop.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!