Nogomet

Henry spreman za Manchester United

Borna Rupnik • utorak, 19.05.2009.
Henry spreman za Manchester United
Foto: EPA

Thierry Henry ozlijedio se tijekom Barceloninog dvoboja protiv vječnih rivala iz Madrida, a katalonska ga liječnička služba svim silama pokušava osposobiti za nastup u finalu Lige prvaka. Kako sada stvari stoje, čini se da su na dobrome putu...

Osim što neće moći računati na kažnjene braniče Erica Abidala i Daniela Alvesa, Josep Guardiola prije ogleda za europsku titulu protiv Manchester Uniteda brine i o stanju Thierryja Henryja.

Francuski je napadač na Santiago Bernabeu ozlijedio ligamente u koljenu, zbog čega je propustio i polufinale Lige prvaka na Stamford Bridgeu, kao i završnicu Primere, ali uspješno se oporavlja i trebao bi se naći na popisu putnika za Rim.

"Njegovo je koljeno ponovno stabilno", rekao je pripadnik Barceloninog medicinskog osoblja za francuski L'Equipe. "Naravno, uvijek postoji rizik pogoršanja ozljede, ali taj će rizik za tjedan dana biti manji", dodao je.

Henryjevu je poziciju protiv Chelsea zauzeo Andres Iniesta, što se pokazalo dobrim Guardiolinim potezom jer je upravo Iniesta postigao gol vrijedan finala Lige prvaka, koje je na rasporedu 27. svibnja.

Bivši igrač Arsenala za Barcelonu je ove godine postigao 19 pogodaka i nakon godine dana prilagodbe postao jedan od nositelja igre katalonskog diva, koji se unutar samo četiri dana osladio dvostrukom krunom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!